Politika

Ministar Božinović: Vjerojatno ćemo produžiti mjere, očekujemo porast zaraženih

Davor Božinović novinarima je kazao kako očekuje porast zaraženih te da će Stožer vjerojatno produžiti postojeće mjere nakon 15. kolovoza, piše Index.

“Najskloniji smo tome da se produlje epidemiološke mjere i nakon 15. kolovoza”, rekao je.

Na pitanje o korištenju covid-potvrda na jesen prilikom ulaska u razne institucije, trgovine i centre, rekao je da on to ne želi najaviti: “Svi skupa iz dana u dan potičemo naše građane na odgovorno ponašanje kako bi nam sezona bila što uspješnija.”


Dodao je da ne želi špekulirati hoće li doći do šire primjene covid-potvrda i da to ne može najaviti, ali je dodao kako se covid-potvrde „već pametno koriste“.

“Mi ih već danas koristimo za neke događaje i okupljanja za koja smatramo da je nužno, tako da su danas već u široj uporabi kod nas. Hoćemo li ih ekstenzivno koristiti, o tome nismo donijeli odluku, vidjet ćemo kako će nam se razvijati situacija. Sve naše odluke su prije svega motivirane time da budu precizan odgovor na konkretan izazov”, kazao je.

“Ovo je trenutak kada moramo još jednom pozvati sve da se pridržavaju onih osnovnih i posebnih epidemioloških mjera ovisno o tome gdje se okupljaju i gdje odlaze jer činjenica jeste da nam virus cirkulira u zajednici i da je sve prisutniji. Najbolji način da se zaštitimo od porasta brojeva, da zadržimo jednu povoljnu epidemiološku situaciju i da produžimo sezonu je da se svatko od nas ponaša u skladu s preporukama”, poručio je Božinović.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni