Politika i gospodarstvo

Marija Vučković imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede

marija vučković by dubrovacki.hr

Vlada Republike Hrvatske danas je na zatvorenoj sjednici razriješila stare i imenovala nove državne tajnike, pomoćnike i zamjenike ministara. Među njima je i ekonomistica Marija Vučković koja je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede.

Marija Vučković, članica HDZ-a, rođena je 3. srpnja 1974. godine u Pločama gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu te srednju školu, a diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je potom stekla i zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Radno iskustvo stjecala je u Luci Ploče, Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao zamjenica župana.


U prethodnom sazivu Vlade obnašala je dužnost pomoćnice ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Podsjetimo, ministar je bio sadašnji ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, tako da je riječ o nastavku suradnje.

Vučković je ovlašteni investicijski savjetnik i sudski tumač za financije i računovodstvo.

Posljednjih nekoliko godina radi i kao predavač na stručnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku.

Sudjelovala je u nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje i Europskog socijalnog fonda te je autorica više stručnih članaka iz područja korištenja fondova Europske unije.

Povremeno i pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena.

direktno.hr