Politika

LJUBAV PLOČANSKOG MINISTRA Osam godina starija profesorica bila je fatalna za Tomislava Ćorića

Hrvatski političari svoje privatne živote jako dobro kriju, a o životima supruga im se još manje zna.


Bolja polovica ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava ĆorićaDubravka Sinčić Ćorić, jako rijetko se pojavljuje u njegovom društvu i trudi se ostati tajnovita, ali zato njihova zanimljiva ljubavna priča nije uspjela ostati tajna.

Tomislav Ćorić je rođen u Metkoviću, odrastao je u Pločama odakle se preselio u Zareb prije 17 godina. U braku je sa osam godina starijom Dubravkom Sinčić Ćorić koja je redovna profesorica na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i koja mu je predavala.

-Ona se 2018. borila za poziciju prve dekanice na tom fakultetu, ali nije uspjela. Kako su pisali domaći mediji, Ćorić i supruga su se upoznali dok mu je ona bila profesorica na fakultetu. Zbog toga su Dubravku neki prozvali hrvatskom Brigitte Macron iako je razlika u godinama između francuskog predsjednika i prve dame 24 godine, piše Story.

Supružnici su se upravo na Ekonomskom fakultetu upoznali na kojem je Ćorić, koji je doktor ekonomije, bio docent, a to mjesto je stavio u status mirovanja dok je član Vlade. O svojoj Dubravki jako rijetko govori za medije ali kada progovori ima samo riječi hvale.

Supružnici su se upravo na Ekonomskom fakultetu upoznali
Foto: Goran Šebelić/Cropix

– Ona je moj glavni oslonac, bez nje ne donosim niti jednu odluku, pa tako ni ovu da uđem u politiku. Podržala me”, kazao je onomad za Jutarnji list.

Supruga i on prije pet godina otvorili su zajedničku tvrtku Adeco specijaliziranu za organizaciju stručnog usavršavanja. Za Ćorića, kojeg su kolege opisivali kao umjerenog konzervativca i elokventnog stručnjaka za ekonomiju, govorilo se i da je konkretan sugovornik, ali zatvoren kad je riječ o privatnom životu.

Osim da voli planinarenje, Indexe i Arsena Dedića (Iglesiasa i Sinatru od strane glazbe) zna se da sa suprugom voli izaći u Lisinski, na koncerte klasične glazbe.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni