Politika

Kujundžić: Josipović prešutno podržava izgradnju termoelektrane u Pločama

„Ivo Josipović u pet godina mandata nije napravio ništa, a ni ovi koji sebe nazivaju domoljubima nisu bolji. Dvije kaste prisvojile su dvije velike stranke u Hrvatskoj i misle da je narod slijep.  Što su učinili da se u Neretvi uzgaja i proizvodi? Što su učinili po pitanju Gornjih horizonata? Sprema se veliko zlo, realizacijom toga projekta dolina Neretve bit će uništena i pretvorena u pustinju. Zna to dobro aktualni predsjednik i Vlada, ali nisu rekli ni riječ. Isti taj predsjednik, kao i drugi, prešutno podržava izgradnju termoelektrane u Pločama“, rekao je u ispunjenoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta predsjednički kandidat Milan Kujundžić.

Ivu Josipovića i Kolindu Grabar Kitarović prozvao je da su nedolaskom na HTV-ovo sučeljavanje javnosti poslali poruku: „Tko ste vi? Naše partijske mašinerije i uhljebi odradit će posao za nas“. Kujundžić je izrazio nadu da hrvatski narod to neće dopustiti: „Neizlazak na izbore je potpis da stanje ostane isto, koji ne izađu supotpisnici su daljnjeg propadanja Hrvatske. Borit ću se za uređenu državu, Ustav primjeren povijesnom trenutku i istini, čiji će temelj biti referendum o neovinosti i Domovinski rat, za pošteni izborni sustav, bez krađe glasova, za procesuiranje svega zla koje se događalo, protiv krađe, korupcije, prevara i obmana koje su uništili ovu zemlju. Neka se u vama probudi ponos i prkos, ali i odgovornost“, rekao je Kujudžić.

Predsjednički kandidat istaknuo je kako Hrvatska nema strategije ni međunarodne politike, te da Ivo Josipović ne može biti oporba Zoranu Milanoviću, niti to može biti Kolinda Grabar Kitarović Tomislavu Karamarku. „Hrvatska treba neovisnog predsjednika, koji će urediti zemlju, osigurati uvjete za gospodarsku i financijsku obnovu,čuvanje nacionalnih interesa kroz politiku HNB-a, te zaštitu djece od začeća do završetka školovanja. Hrvatski predsjednik mora biti osoba pomirbe, koja će poraditi na istini, združiti hrvatski narod i neće se prodavati za Judine kude“, rekao je Kujundžić.


Odgovarajući na brojna pitanja, Kujundžić je između ostaloga, rekao kako ga je na predsjednički kandidaturu natjerao politički očaj i potreba da se počisti nered, najavio je uvođenje gospodarskoga pojasa u roku od godine dana, eliminiranje utjecaja vanjskih centara moći na HNB, koja će konačno postati i „hrvatska i narodna“ banka.

Raspravljalo se o ulozi Stipe Mesića, „mrlje na savjesti hrvatske politike“, fenomenu da Hrvati, u velikoj većini katolici, već tri puta za predsjednika biraju ateistu ili agnostika, o Hrvatima u BiH, Kujudnžićevu odlasku iz HDZ-a, potrebi izgradnje Pelječkoga mosta, lex Perkoviću. Malome Matiji Kujudnžić je odgovorio kako je protiv izgradnje termoelektrane u Pločama, a Filipu Šalinović, jednom od osnivača prvog hrvatskog HDZ-a, poručio je: „Filipe, prekinut ćemo crvenu nit!

slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni