Politika i gospodarstvo

Krstičević: Radimo na tome da sva pločanska djeca budu upisana u vrtić

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević objavio je na svom Facebooku kako je problem neupisivanja vrtićke djece u programe Dječjeg vrtića Ploče pred rješavanjem, te će uskoro obavijestiti o modelu kojim će se osigurati da se sva djeca upišu u vrtić.

Krstičević podjeća kako je nakon završenog upisa u svibnju ove godine 21 dijete je ostalo neupisano zbog limitiranosti kapaciteta centralnog vrtića kao i zbog nedostatka dovoljnog broja odgajatelja.

‘Ozbiljno smo pristupili navedenoj problematici jer je ovo goruće pitanje za roditelje čija su djeca ostala na listi čekanja. Tražili su se razni modeli rješavanja i na pragu smo realizacije jednog od njih. U opciji prekoračenja normativa postojećih kapaciteta centralnog vrtića, uz određena preslagivanja i uz zapošljavanje još 2 odgojitelja i pomoćne kuharice u centralnoj kuhinji barem na pola radnog vremena (veliki je broj obroka na ovoliki broj djece), može se upisati sa liste čekanja 15 djece, dok šestoro ostaje na listi čekanja. Za tu preostalu djecu postoji još par modela da na kraju sva djeca budu upisana. O svemu tome, kao i o konačnoj odluci biti ćete pravovremeno informirani’, objavio je gradonačelnik Krstičević.