Politika

Krstičević nezadovoljan odlukom vrha SDP-a, Grbin ga nije postavio za koordinatora X. izborne jedinice

Središnjica SDP-a u potrazi je za kandidatima koji će dobiti ključne bitke na izborima koju su pred njima.

U SDP-u uveliko traju unutarstranačka preslagivanja i zauzimanje pozicija pa se tako vodi računa o postavljanju najjačih kadrova unutar pojedinih izbornih jedinica. Ovih dana nacionalni mediji pišu, točnije Večernji list, kako u desetoj izbornoj jedinici vlada nezadovoljstvo odlukom o koordinatoru. Tu poziciju je navodno htio gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, no čelnik SDP-a Peđa Grbin odlučio je kako će koordinator biti Ranko Ostojić.

“Puno je tu nepoznatih ljudi, za koje je malo tko čuo, a ako želiš napraviti rezultat moraš ići s najboljima, a to ovdje nije slučaj”, doznaje Večernji list od povjerljivih izvora kakvo stanje vlada u SDP-u.


Ovo nije prvi put da je Krstičević ‘izvisio’ od zagrebačkog vodstva stranke. I Davor Bernardić ga je 2020. godine stavio na deveto mjesto na listi za Sabor što je on odbio. Tako je umjesto Krstičevića Bernardić se odlučio za načelnika Smokvice Kuzmu Tomašića kojeg je visoko pozicionirao na listi.

SDP je trenutno opterećen i odlukom Možemo! da idu samostalno na izbore.

Kojim god putem odlučili ići, jedan cilj je neminovan, a to je da moraju uvjeriti birače da su spremni na promjenu dosadašnjih obrazaca ponašanja.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni