Politika

Krstičević: Da se Grad Ploče nije uključio u uređenje željezničkog kolodvora, putnike bismo dočekali u smeću

U Pločama je danas, prvi put nakon 2013. godine kada je ukinuta linija koja je povezivala taj grad sa Sarajevom, dočekaN putnički vlak iz glavnog grada Bosne i Hercegovine na sezonskoj liniji.

Portal Južni je nedavno objavio fotografije katastrofalnog stanja željezničkog kolodvora u Pločama o kojem skrbe Hrvatske željeznice, a u međuvremenu on je barem donekle sređen. Tada smo objavili i kako je Grad Ploče spreman pomoći u uređenju. Je li i pomogao pitali su gradonačelnika Mišu Krstičevića, a osim tog odgovora dobili su i komentar o navodnom dolasku župana Dobroslavića na doček prvih putnika.

– Sad će taj lik doći u Ploče dočekati prvi vlak s putnicima iz Sarajeva koji dolazi nakon toliko godina. Pa što nije iskoristio tu svoju političku poziciju i izborio se da taj vlak dođe puno prije. Dolazi tu dočekati putnike da bi se slikao i uredu da dolazi, ali kad ga se poziva da napravi neke konkretne stvari, e tada nastupa potpuno ignoriranje. – komentar je gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića.


Je li Županija pomogla srediti kolodvor, o kojem inače skrbe Hrvatske željeznice, Krstičević kaže:

– Nije, naravno, mi smo bili ti koji su napravili prvi sastanak sa željeznicama i odradili smo sve one stvari koje su njima bile neprihvatljive i financirali ih. Da se Grad Ploče nije uključio u uređenje željezničkog kolodvora, putnike bismo dočekali u smeću. – kazao je je gradonačelnik Krstičević, a na pitanje hoće li se susresti sa županom ukoliko on uistinu dolazi u Ploče na doček prvih putnika, kazao je:
– Nećemo se susresti na željezničkom kolodvoru u Pločama jer ću ja vjerojatno taj dan zbog obaveza doći nešto kasnije, rekao je pločanski gradonačelnik u razgovoru za Južni prije dolaska vlaka i svečanog vlaka.

Dodajmo da se župan Dobroslavić nije pojavio u Pločama već je, po već uobičajenoj praksi, umjesto njega došao netko od zamjenika, u ovom slučaju Joško Cebalo. Kao i svih ovih godina.

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni