Politika

KONTROLA SE NASTAVLJA: U velikoj akciji lučkih kapetanija čak trećina brodova za prijevoz putnika uhvaćena u prekršaju

U akcija pojačanoga nadzora sigurnosti plovidbe na moru na području nadležnosti svih lučkih kapetanija na moru, u kojoj su sudjelovala 22 plovila s 93 djelatnika te pregledana 343 broda i utvrđeno 127 povreda propisa,  provedena je u četvrtak, priopćilo je Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture (MMPI).

Na mjestu počinjenja prekršaja naplaćeno je kazni u vrijednosti 243.700 kuna, podignuto je 5 optužnih prijedloga, a izrečene su i 4 mjere zabrane plovidbe.

U akciji su, kako se navodi, sudjelovala su sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru, a akcija je posebnu pažnju posvetila kontroli sposobnosti brodova, odnosno brodica za plovidbu, uključujući broj i sastav ukrcanih članova posade i njihovu osposobljenost, te broj ukrcanih putnika u odnosu na maksimalni dozvoljeni broj putnika za koji je brod/brodica registriran.


Cilj akcije je bila provjera spremnosti i učinkovitosti postupanja djelatnika sigurnosti plovidbe, a vezano uz nadzor sigurnosti plovidbe kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu te smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone.

S obzirom na to da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja pomorskih nesreća povećan je i broj izvanrednih koordiniranih akcija kontrole pomorskog prometa na od svih lučkih kapetanija a učestale kontrole će se nastaviti odvijati do kraja turističke sezone, najavilo je Ministarstvo.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni