Politika i gospodarstvo

KOMIN: Održan zbor mještana, Komin postaje veliko gradilište

Prenosimo tekst sa stranice Kominske kronike:

Jučer je u mjesnom domu održan zbor mještana Komina. Zbor mještana je sazvao predsjednik mjesnog odbora Jurica Kraljević, sa ciljem upoznavanja mještana sa osam projekata koji su planiraju odraditi u skorije vrijeme te ukoliko ima pitanja da se ta pitanja razjasne.

Ovaj sastanak je nadovezan na prošlotjedni posjet odgovornih iz Hrvatskih voda, grada Ploča, Izvora, izvođača radova u našem mjestu gdje su se dogovarali projekti koji će se ostvariti u Kominu u narednom vremenu.


Uglavnom za početak se ide sa uređenjem obale u donjem dijelu mjesta u dužini od oko 500 metara. U sklopu tog uređenja proširit će se cesta, osigurati parkirališna mjesta za vozila, ugibališta, privezišta za brodice, pristupak za kruzer. Svakih pedeset metara biti će stepenice za silazak, šetnica širine 1.5 metara, te zelene površine. Radovi bi trebali trajati oko godinu dana. U prvom dijelu obavljat će se podvodni dio,a drugi dio obuhvaća radove na površini.

Također su predviđeni radovi za rješavanje oborinskih voda u mjestu gdje će ubrzo biti raspisan natječaj. Za kanalizaciju koja je skoro najveći problem mjesta također su osigurana sredstva, te bi se taj problem trebao riješiti u vrlo bliskoj budućnosti. Spominjalo se i proširenje groblja i gradnja žalovnice za koju je dio sredstva osigurao grad, a dio bi trebali osigurati mještani ukoliko se dogovore.

I za kraj ne manje važno,riješavat će se prometnice Komin-Banja i Komin-Luke. Taj posao je malo zapeo zbog imovinsko-pravnih odnosa i kreće sporije nego je predviđeno.

Dakle da zaključimo, Komin se u slijedeće dvije godine pretvara u jedno veliko gradilište gdje će se uložiti više od dvadeset milijuna kuna. Biti će dakle buke, gužve i prašine, ali zajedničkim snagama uz malo dobre volje i strpljenja imati ćemo prilično uređeno mjesto ugodno za život.

I da napomenemo, ovi gore navedeni radovi nisu sve, jer sa planiranjem se ide dalje, ali o tome kada dođe vrijeme.