Politika

KOALICIJA SDP-HSLS U PLOČAMA: Odlazak HDZ-a jedini spas

Koalicija SDP-a i HSLS-a na nadolazećim parlamentarnim izborima očekuje pobjedu. Držimo da je odlazak HDZ-ove vlasti nakon njezine devetogodišnje vladavine jedini način da se spasi posrnulo gospodarstvo, kako na hrvatskom jugu, tako i u svim dijelovima Hrvatske — istaknuo je predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje na predstavljanju kandidata s koalicijske liste SDP-HSLS u desetoj izbornoj jedinici u Pločama.
Osim Ivana Šprlje koji je 14. na koalicijskoj listi, tom su prigodom potencijalnim biračima predstavljeni i ostali kandidati za Hrvatski državni sabor – dr. Andro Vlahušić, Tonči Žuvela, Josip Mikulić i Željko Dragović.
Ivan Šprlje osvrnuo se i na jednogodišnji mandat nove županijske koalicijske vlasti kojoj je, kazao je, uz spašavanje poduzeća Dubrovačko-neretvanske županije kojima prijeti slom, glavni cilj i dalje rješenje eksteritorijalnosti županije i cestovno povezivanje s ostatkom Hrvatske.
Četvrti kandidat s liste SDP-HSLS dr. Andro Vlahušić naglasio je kako u saborskim klupama, u cilju uklanjanja poteškoća na lokalnim razinama, moraju sjediti kvalitetni ljudi, “ambasadori svojih županija”.
Kandidati SDP-a i HSLS-a obišli su s pločanskim župnikom don Petrom Mikićem gradilište nove crkve i pastoralnog centra, a predstavili su se i stanovnicima obližnjega Komina.


Tekst: M. Putica / www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni