Politika i gospodarstvo

„Klub za zapošljavanje Ploče“: U Zagrebu potpisan ugovor vrijedan 742.562,38 kn!

Grad Ploče uspješno je prijavio projekt „Klub za zapošljavanje Ploče“ u okviru  natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ financiranog sredstvima Operativnog programa Europskog socijalnog fonda „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt u vrijednosti 742.562,38 kn Grad Ploče realizirat će u suradnji s projektnim partnerima: Dunea d.o.o. za regionalni razvoj i socijalne usluge, HZZ – područni Ured Dubrovnik, Srednja škola „Fra Andrije Kačića Miočića“ te DEŠA-Dubrovnik, Regionalni centar za izgradnju zajednice i civilnog društva.

Projektom „Klub za zapošljavanje Ploče“ predviđeno je osnivanje središnjeg informativno-edukacijskog punkta za nezaposlene mlade i srednjoškolce koji će kroz aktivnosti karijernog usmjeravanja nezaposlenih mladih i profesionalno usmjeravanje srednjoškolaca te pružanje programa cjeloživotnog obrazovanja od značaja za lokalno gospodarstvo pružiti osnovu za provedbu ciljeva i mjera aktivne politike zapošljavanja kao jednog od prioriteta Gradske uprave Grada Ploča.


Projektom će se ostvariti infrastrukturni uvjeti za funkcioniranje Kluba za zapošljavanje Ploče (poslovni prostor, oprema, obuka tima) te programi i metodologija za provedbu ciljanih edukacija i karijernog savjetovanja koji će omogućiti kontinuitet provođenja programa u Klubu i nakon službenog završetka projekta.

Grad Ploče prepoznao je provedbu aktivnosti na projektu kao izravnu potporu jačanju pet gospodarskih segmenata bitnih za razvoj gospodarstva Grada Ploča: ICT tehnologija, EU fondova, obiteljskog turizma, poljoprivrede i društvenog poduzetništva.

Gradonačelniku Ploča, Miši Krstičeviću, Ugovor za projekt svečano je uručio Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u utorak 26. ožujka 2019. godine na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“.

“OPET SMO USPJELI! Ovim putem još jednom čestitam mom timu na odlično obavljenom poslu! Prestali smo i brojati sve ove uspješno odrađene projekte kojima poboljšavamo standard života našim sugrađanima” – na svojoj stranici napisao je pločanski gradonačelnik, Mišo Krstičević.