Politika i gospodarstvo

KARIJERNI CENTAR GRADA PLOČA: Nova aktivnost koju je Grad Ploče pokrenuo u sklopu projekta “Klub za zapošljavanje Ploče”

Karijerni centar Grada Ploča nova je aktivnost koju je Grad Ploče pokrenuo u sklopu projekta “Klub za zapošljavanje Ploče”, za koji su Gradu Ploče odobrena sredstva u iznosu od 741.515,73 kuna (projekt je sufinanciran 85% sredstvima EU te 15% sredstvima iz Državnog proračuna) na natječaju „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, Operativni program Europskog socijalnog fonda „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Kako piše na službenim stranicama Grada Ploča, projekt je započeo 26. ožujka 2019. na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“ službenim potpisivanjem Ugovora od strane gradonačelnika Grada Ploča Miše Krstičevića.


Dosadašnji rezultati provedbe projekta „Klub za zapošljavanje Ploče su: 1) profesionalna orijentacija 45 učenika Srednje škole “Fra Andrije Kačića Miočića”, 2) karijerno usmjeravanje 45 mladih nezaposlenih Pločana, 3) adaptirana i suvremeno opremljena edukacijska učionica u zgradi gradske uprave, 4) stručno osposobljavanje s upisom u radnu knjižicu, a koje je provelo Pučko otvoreno učilište Algebra, upisalo je 14 nezaposlenih Pločana – 6 polaznika edukacije za ICT stručnjaka te 8 polaznika edukacije „Voditelj izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“.

Novozapočeta aktivnost Karijernog centra Grada Ploča predviđa formiranje informativno – edukacijskog online punkta za mlade Pločane s informacijama o mogućnostima zapošljavanja i usmjeravanju prema prosperitetnim strateškim gospodarskim područjima, a s ciljem poticanja mladih na aktivno sudjelovanje na tržištu rada i zapošljavanje.

Mladima će se kroz Karijerni centar projekta „Klub za zapošljavanje Ploče“ predstaviti prezentacije i intervjui s projektnim partnerima, primjeri dobre prakse poduzetništva u ICT-u, obiteljskom turizmu, OPG-u i EU fondovima iz Ploča, savjeti i preporuke za pronalaženje posla. Grad Ploče ide u korak sa suvremenim trendovima na tržištu rada te će u okviru Karijernog centra Grada Ploča kao istaknutu temu predstaviti mogućnosti ICT komercijalizacije kroz edukacijski program „Korak po korak do poduzetništva u ICT-u“.

Svrha programa je potaknuti mlade iz Ploča na poduzetništvo u ICT-u kroz primjere dobrih praksi ICT poduzetnika iz Ploča i izvan Ploča u području sistemskog inženjerstva, web-dizajna i izrade web-aplikacija. Novosti na temu Karijernog centra pratite na stranicama Grada Ploča – Klub za zapošljavanje Ploče https://ploce.hr/klub-za-zaposljavanje-ploce/.

Tekst i foto: Grad Ploče/facebook