Politika i gospodarstvo

KAKVA TRANSFORMACIJA: Stara škola u Baćini postala “Posjetiteljski centar Vrata Neretve” – FOTO

Jučer je u prostorijama posjetiteljskog centra Vrata Neretve sa tvrtkom Omnivor d.o.o. iz Zagreba obavljena primopredaja radova ugradnje multimedijske opreme ukupne vrijednosti 463.476,00 kn i ostale opreme (produkt dizajn, IT i grafički dizajn) ukupne vrijednosti 318.267,25 kn.

Projekt opremanja posjetiteljskog centra izradila je tvrtka Kocka d.o.o. iz Šibenika u siječnju 2019. godine.

Zgrada nekadašnje stare škole u čijem prizemlju je smješten posjetiteljski centar Vrata Neretve opremljen je najsuvremenijom opremom koja sadržava interaktivne i stilski iznimno atraktivne elemente namještaja (vitrine, postamenti, korpusi, moduli), najsuvremeniju multimedijalnu opremu popraćenu iznimno kreativnim IT rješenjima, te prilagođenom unutrašnjom i vanjskom ambijentalnom rasvjetom koja odgovara muzejskim standardima. Zgrada stare škole ima dvije etaže, od kojih se samo prizemna etaža koristi za prezentaciju prirodoslovnih tema vezanih uz deltu Neretve i okolnog područja.


Gornja etaža predviđena je za Planinarski dom, spavaonice, dnevni odmor, sanitarne čvorove..

Osim stalnog postava, u objektu je i prostor namijenjen prodaji suvenira, te pult za djelatnike. Preostaje još hortikulturno uređenje okoliša.

Za cjelokupni objekt predan je zahtjev za ishođenje uporabe dozvole koju će biti moguće ishoditi nakon obavljenog tehničkog pregleda koji je zakazan 05.10.2020. godine.