Politika

Jučer je u Metkoviću obilježena 33. obljetnica djelovanja HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije

U Gradskome kulturnome središtu Metković jučer je održano obilježavanje 33. godišnjice djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Uz članice i članove te simpatizere stranke, obilježavanju je nazočio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Kako je istaknuto na obilježavanju, upravo su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastali prvi ogranci stranke u Hrvatskoj. Naime, samo nekoliko mjeseci nakon što je održana osnivačka skupština HDZ-a u Zagrebu, a dr. Franjo Tuđman izabran njenim prvim predsjednikom, ubrzo je u Pločama, kao prvi u Hrvatskoj osnovan općinski ogranak HDZ-a. Nekoliko dana zatim, osnovan je i onaj u Metkoviću, a potom i u Dubrovniku, piše MetkovicNEWS.

Na svečanom obilježavanju 33. obljetnice djelovanja, kao domaćin, okupljenima se prvo obratio predsjednik GO HDZ-a Metković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon čega je pročitana čestitka prvoga predsjednika ogranka HDZ-a u Metkoviću Luke Bebića. Potom su se redom obratili, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a DNŽ Blaž Pezo, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a DNŽ Joško Damić, župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te na kraju predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. Govornici su redom podsjetili na doprinos koji je Hrvatska demokratska zajednica dala u stvaranju RH, njenoj obrani u Domovinskome ratu, stvaranju institucija te pozicioniranju Hrvatske u europskim i svjetskim političkim odnosima. Pohvalili su i rad gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana i njegovih suradnica, a najavljeni su i neki planirani projekti vezani za Metković. Među najznačajnijima je svakako spoj Metkovića na autocestu.


Svečanom obilježavaju nazočili su i članica predsjedništva HDZ-a te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, suradnici župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnici i načelnici iz DNŽ, utemeljitelji HDZ-a DNŽ, članice zajednice žena ‘Katarina Zrinski’, članovi mladeži HDZ-a te brojni drugi.

Piše: Dalibor Čutura/Metkovic-news.com

Foto: MetkovicNEWS

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni