Politika i gospodarstvo

Joško Štrbić imenovan novim direktorom Autobusnog kolodvora Ploče

Na temelju članka 18. Odluke o osnivanju Trgovačkog društva za upravljanje, gospodarenje i poslovanje autobusnim kolodvorom u Pločama, gradonačelnik Grada Ploča u funkciji Skupštine trgovačkog društva “Autobusni kolodvor Ploče d.o.o.” na prvoj sjednici Skupštine održanoj 29. svibnja 2018. godine , donio je Odluku o imenovanju novog direktora Autobusnog kolodvora Ploče.

Odlukom je za novog direktora imenovan Joško Štrbić iz Ploča, rođen 1986. godine, magistar inženjer prometa.

Tim povodom smo razgovarali sa gosp. Štrbićem, da nam se ukratko predstavi i kaže par riječi o svojoj viziji pločanskog kolodvora u budućnosti.


– Mislim da me ne treba posebno predstavljati, iako sam relativno mlad, ljudi me poznaju kroz moje razne aktivnosti u sportskim, društvenim i kulturnim događanjima. Osnovnu školu i gimnaziju sam završio u Pločama, a nakon završetka fakulteta sam bio zaposlen u Dubrovnik cestama. Živim u Stablini, bavim se sportom, trčanjem, košarkom, lađama, ribarstvom, poljoprivredom..

Autobusni kolodvor ima 9 zaposlenih, skupa samnom, i viziju napretka poslovanja Autobusnog kolodvora prvenstveno vidim u smjeru povećanja prihoda gdje ću sa svojim strateškim planom u koordinaciji sa Gradom napraviti prostora za napredak. Još uvijek se upoznajem sa zatečenim stanjem i okolnostima, ali odmah mogu vidjeti da ima mjesta u proširenju parkirnih mjesta na području grada, što za sobom vuče i eventualna zapošljavanja, maksimalnu iskoristivost u iznajmljivanju poslovnih prostora, aktivan rad na povećanju novih autobusnih linija. Prije svega, nužna je sistematizacija radnih mjesta u funkciji ostvarivanja većih prihoda. Autobusni kolodvor je prvo čime se naši gosti susretnu prilikom dolaska u naš grad. Nužno je zadržati i povećati postojeće standarde u smislu estetskog i funkcionalnog – za Ploče Online izjavio je Joško Štrbić.