Politika

Još 4.5 mil. kuna iz EU fondova za “JU” Izvor Ploče

eu fondovi via croenergo.eu

JU IZVOR Ploče ponovo je bila uspješna, ovaj put na natječaju Ministarstva poljoprivrede i Fonda EU u okviru Operativnog programa „Zaštita okoliša“, Prioritetna os 2 –„ Zaštita vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe“. Odlukom o financiranju iz fondova Europske unije odobrava se financiranje projekta „Poboljšanje vodopskrbe na području Grada Ploča“ javnoj ustanovi IZVOR Ploče bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije. Ukupna procjenjena vrijednost prihvatljivih troškova iznosi 5.328.744,51 kn. Dodijeljena bespovratna sredstva iz Koheziskog fonda EU iznose maksimalno 4.529.432,84 kn odnosno 85% iznosa projekta.


Natječaj je završen u mjesecu svibnju tekuće godine, a ukupna alokacija bespovratnih sredstava je iznosila 150.000.000,00kn. Nakon postupka procjena prijava je zadovoljila, te je rangirana unutar raspoloživih sredstava na visokom trećem mjestu, odmah iza Zagrebačkog i Zadarskog vodovoda, od ukupno više od 120 prijava.

Svrha projekta je rekonstrukcija magistralnog cjevovoda Ploče-Komin, dionica „Odvojak s Jadranske magistrale za Komin – Banja“ ukupne dužine 2250 metara. Rekonstrukcijom će se znatno poboljšati kvaliteta komunalne usluge opskrbe vodom i kvaliteta življenja lokalnog stanovništva. Raspisivanje natječaja za izvođača radova i stručni nadzor očekuje se početkom 2016.godine.
Ovo je naša treća aplikacija na natječaje Fondova EU u godini dana koja je ocjenjena pozitivnom, a to nas sve u JU IZVOR-u Ploče čini izuzetno zadovoljnim. Istaknut ćemo i Grad Ploče koji je bio partner u svim ovim projektima.

Link (pdf) sa rang listom uspješnosti na natječaju možete preuzeti OVDJE.

 

Tekst: www.izvor.com.hr
Ilustracija: www.croenergo.eu

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni