Politika

JEDNOGLASNA ODLUKA: Uz gradonačelnika volontera, Ploče imaju i volontere vijećnike

Na današnjoj drugoj sjednici Gradskog vijeća u novom mandatu jednoglasno je glasovima svih vijećnika donesena odluka o visini naknade za članove Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela.

Tako članovi Gradskog vijeća Grada Ploča nakon ove odluke imaju pravo na mjesečnu naknadu u Gradskom vijeću Grada Ploča u visini od 1 kune, dok predsjednik Gradskog vijeća ima pravo na mjesečnu naknadu od 1.250,00 kn.

Naknade iz stavka 1. ovog članka utvrđuju se u neto iznosu i isplaćuju mjesečno te obuhvaćaju i naknadu za članstvo vijećnika u radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Ploča.


Podsjetimo već od prije postoji odluka o visini naknade od jedne kune za članove upravnih vijeća i nadzornih odbora trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Grada Ploča. Naravno, i gradonačelnik Krstičević ni ovaj drugi mandat neće koristiti naknadu za svoj gradonačelnički posao.

“Svi bi mi, ako smo ikako u mogućnosti, trebali biti spremni dati doprinos javnome djelovanju. Dužnosti i obaveze koje su nam građani pružili trebaju nam biti užitak i nadam se da će ovo pokrenuti jednu drugačiju razinu dojma kod naših sugrađana prema nama političarima i samim time privući još kvalitetnije pojedince da uđu u aspekt javnog djelovanja” – rekao je u raspravi gradonačelnik Krstičević.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni