Politika i gospodarstvo

JAVNI POZIV: Postani vinar – vinogradar

J A V N I P O Z I V

POSTANI VINAR – VINOGRADAR 🍇🍇🍇

za iskaz interesa za pohađanje besplatnog verificiranog programa obrazovanja odraslih
U svrhu provođenja projekta „Novim znanjima i vještinama do radnog mjesta“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Grad Ploče poziva zainteresirane građane koji pripadaju sljedećoj ciljnoj skupini:


Dugotrajno nezaposlene osobe:
osobe do 29 godina koje su kontinuirano nezaposlene duže od 6 mjeseci,
osobe od 30 godina i više koje su kontinuirano nezaposlene duže od 12 mjeseci.

OBRAZOVANJE će se vršiti iz područja: Program obrazovanja za vinar – vinogradar
Polaznici će tijekom pohađanja programa osposobljavanja za vinogradara i vinara proći kroz sadržaje vezane uz osnove vinogradarstva (priprema tla za sadnju vinove loze i podizanje vinograda) i o radovima u vinogradu (postupak sadnje, uzgoja i njege vinove loze).

Nadalje, stjecat će znanja o rukovanju potrebnim alatima, strojevima i opremi na pravilan i siguran način i znanja o održavanju navedene opreme. Predmet verificiranog programa obrazovanja, uz navedene aktivnosti, jesu načni berbe i prerade grožđa te proizvodnja i njega vina.

U program se mogu upisati osobe s minimalno završenom osnovnom školom i minimalno 18 godina života. Obrazovanje je odobreno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se po završetku upisuje u e-radnu knjižicu.

Rok za prijavu na otvoreni poziv je 25. rujna 2020. godine.

Ukoliko ste zainteresirani, vaše osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon) možete poslati na e-mail adresu [email protected] ili dostaviti u pisarnicu Grada Ploča (Trg kralja Tomislava 23, Grad Ploče), nakon čega će vas voditeljica projekta kontaktirati.