Politika i gospodarstvo

Javna tribina: Odlučno NE trafostanici u urbanom dijelu Ploča!

Večeras je u pločanskom Domu kulture održana javna tribina na temu izmještanja trafostanice 110/20(10) kw iz urbanog dijela grada sukladno volji građana i obvezujućim odlukama Gradskoga vijeća.  Tribinu je organizirala udruga Građani za grad Ploče,  a vodili su je: Ivica Popovac, predsjednik, Julijano Dropulić, dopredsjednik i Ines Najev Ćaleta, članica Udruge.

Predsjednik Popovac je prikazao kronologiju događanja od 2010. godine do danas, kada smo svi stavljeni pred gotov čin. Naglasio je da ne želi nikoga napadati i optuživati, samo traži ono što traže doslovno svi građani Ploča: izmjestiti trafo stanicu odmah i neodgodivo na ranije predviđenu lokaciju ispod groblja. Gospodin Dropulić je događaje i problem iznio sa pravnoga gledišta, a gospođa Najev Ćaleta sa zdravstvenoga. Sve troje izlagača dobilo je burni aplauz odobravanja od nazočnih. Kada se za govornicom našao gosp. Krešo Vejić, gradonačelnik, nazočni su vrlo burno, zvižducima reagirali, i bilo je očito da njega doživljavaju kao glavnoga krivca za današnju situaciju bušenja brda i užasne cjelodnevne buke po gradu, iako je pokušao objasniti što je sve učinio da se TS izmjesti, ali bez uspjeha. On je prikazao problem sa svoga gledišta, ali  stalnim prekidanjem građani su dali na znanje da su vrlo nezadovoljni zbog  današnje situacije.

Građani i građanke koji su se javljali za riječ odreda su bili vrlo emotivni, i jasno su pokazali da ih ni jedna stranka ne interesira, i da ovo nije politizacija problema, nego samo želja da ova izgradnja prestane. Jedna je gospođa rekla: Vi ste gazda u ovome gradu, Vi ovo morate spriječiti i svi ćemo glasati za Vas, a ja sam i prošli puta bila Vaš glasač.


Ipak, bilo je očigledno da je gradonačelnik nemoćan, i da ništa ne može obećati, osim što, kako on kaže, zakonski  pokušava riješiti problem.

Zbog toga je na kraju tribine naglašeno od organizatora da u petak, 4. travnja dođu u što većem broju na prvi u nizu  prosvjeda koji će se održati u 9 sati pred zgradom gradske uprave.

Ana Musa

lijepa-nasa.bloger.hr

Foto galeriju pogledajte na blogu Lijepa naša – LINK