Politika

Izvor Ploče zajednički pružatelj usluga u dolini Neretve, pobuna u Metkoviću

Uredbom Vlade RH od 8.siječnja ove godine o formiranju uslužnih područja za pružanje vodnih usluga za zajedničkog pružatelja u dolini Neretve određeno je komunalno poduzeće Izvor d.o.o. Ploče.

Utvrđeno je da u to „novo“ područje ulaze gradovi Metković, Opuzen i Ploče, te općine Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno, zatim Grad Vrgorac, općina Gradac (osim Drvenika i Zaostroga), dio Živogošća i dio općine Zagvozda.

Rečenom uredbom Metković d.o.o. i Komunalno Vrgorac moraju se pripojiti „javnom isporučitelju vodnih usluga (Izvor Ploče) u roku od nekih 6 mjeseci.


Koje će komunalno društvo preuzeti pružanje vodnih usluga ovisilo je o isporučenim količinama vode, financijskim prihodima i drugim parametrima.

Nije ta vijest dobro primljena kod metkovske javnosti pa je tako portal Metkovic-news u svom osvrtu piše “unatoč tomu što Vodovod d.o.o. Metković ima bolje financijske pokazatelje i u posljednje tri godine najveće ukupne prihode od svih isporučitelja vodnih usluga, za zajedničkog pružatelja vodnih usluga određena je tvrtka iz Ploča”.

Predstavnik Metković d.o.o. je izjavio da ta tvrtka realizira projekte „teške“ 390 milijuna kuna, da je gubitke u vodoopskrbi smanjila na 35 posto, dok je kod Izvora  taj postotak 66 posto, zatim da Metković d.o.o. održava 120 kilometara vodovodne mreže s 31 zaposlenim, dok u Izvoru rade 52 djelatnika. Stoga se u Metkoviću pitaju hoće li  u slučaju spajanja tvrtki biti otpuštanja radnika. Uz sve to, Komunalno Vrgorac održava dugu mrežu a ima malo potrošača, pa stoga ima i problema, piše metkovic-news.com

Most nezavisnih lista, odaslao je priopćenje za medije u kojem navode da je gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan bez borbe predao i izgubio gradsko komunalno poduzeće Metković d.o.o.

“U stranačkoj hijerarhiji, Dalibor Milan je očito “mali od kužine” koji se ne zna ili ne može izboriti za građane Metkovića čak i onda kada su tu svi argumenti. Tko će sad građanima Metkovića objasniti da će im rasti cijena vode? Jer, ne može se cijena vode razlikovati unutar istog uslužnog područja. Tko će im se usuditi reći da će ta cijena rasti jer će morati plaćati gotovo dvostruko više zaposlenih u drugim gradovima?”, ističe Mostu priopćenju.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni