Politika i gospodarstvo

IZVOR PLOČE upozorava korisnike: Zaštitite interne instalacije od smrzavanja

Javna ustanova Izvor Ploče moli svoje korisnike da poduzmu odgovarajuće radnje kako bi se vodomjeri zaštitili od pucanja i smrzavanja, budući da meteorolozi početkom idućega tjedna najavljuju niske temperature. Vodomjerno okno ispunite komadićima stiropora, sijena, vunenim tkaninama i svim ostalim prikladnim materijalima koji su u funkciji zaštite vodomjera.

Ako se u neposrednoj blizini nalazi slavina, ispustite vodu iz nje, dobro je zaštitite vunenim materijalima koji zadržavaju toplinu, tj. raznim termoizolacijskim materijalima. Posebno zaštitite ventile. Sve vidljive dijelove cjevovoda u neposrednoj blizini vodomjernoga okna treba zatrpati, tako da ne dođe do smrzavanja kućnih instalacija.

Interne vodovodne cijevi koje nisu na propisanoj dubini a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte, npr. građevinskom folijom. U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te ako idete na put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu. Detaljnije informacije mogu se pročitati na stranici www.izvor.ploce.hr.