Politika i gospodarstvo

Izborna konvencija SDP-a Ploče: Mišo Krstičević novi/stari predsjednik

Gradski odbor SDP-a Ploče jučer je u prepunom Pučkom otvorenom učilištu u Pločama održao Izbornu konvenciju na kojoj je izabrao sva tijela stranke. Sukladno Pravilima o izboru županijskih, gradskih i općinskih organizacija pristupili su izboru novog predsjednika, potpredsjednika, predsjedništva te članova gradskog odbora stranke.

Nakon himne RH, minute šutnje za sve umrle članove SDP-a i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, utvrdio se Dnevni red i otvorila Izborna konvencija na kojoj se nakon izbora radnih tijela i izvješća Izborne komisije izabralo novo rukovodstvo Gradske organizacije SDP-a.

Za novog starog predsjednika izabran je dr. Mišo Krstičević i dva zamjenika Ivan Marević i Josip Ostojić. Uz njih troje još su četiri člana izabrana u Predsjedništvo: Suzana Dragobratović, Jelena Medak, Ljiljana Bogunović i Nikica Družijanić. U gradski odbor izglasan je 21 član stranke.
Prije izbora, nazočnima se obratio predsjednik Mišo Krstičević i upoznao članove o daljnjim planovima rada stranke kao i o radu u prethodnom razdoblju. Poseban naglasak je bio na velikoj izbornoj pobjedi koju je pločanski SDP ostvario na prošlim lokalnim izborima gdje su pobjedili u izboru za Gradonačelnika i sa svojim koalicijskim partnerima osigurali većinu u Gradskom vijeću Grada Ploča.

– Ponosan sam na naš rad, na naše članstvo i na naše rezultate. Hvala svakom onom članu koji svojim radom doprinosi boljitku stranke ali i lokalne zajednice općenito. Imamo šansu ispraviti sve nepravilnosti u radu prethodne gradske vlasti, ali što je još važnije, imamo i znanje kako to učiniti – istaknuo je u svom obraćanju Krstičević.

Gospođa Nada Ivanković je kronološki prezentirala aktivnosti stranke u prethodnom razdoblju, a prigodnim riječima podrške se nazočnima obratio i gosp. Krešimir Kuran, predsjednik metkovskog SDP-a, član gradskog vijeća Grada Metkovića i Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Predsjedavajući Radnog predsjedništva, Ivo Karamatić, prenio je pozdrave i podršku predsjednika Županijskog SDP-a gosp. Davora Penića.

– Pločanski ogranak SDP-a je perjanica županijskog SDP-a, pravi primjer ustrojstva i rada – stoji u poruci Davora Penića.

U završnoj riječi predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ploča, Mišo Krstičević je zahvalio na povjerenju i pozvao sve članove da se što aktivnije uključe u sukreiranju lokalne politike.

– Samo zajedničkim radom i jedinstvom unutar stranke možemo postići zacrtane ciljeve – zaključio je Krstičević.

Nakon završene konvencije u Gradskoj vijećnici je priređen prigodni domjenak za sve prisutne članove i njihove goste.