Politika

Izabrani čelni ljudi HUP-a, Pavlović član Izvršnog odbora

Vijeće članica Hrvatske udruge poslodavaca izabralo je čelne ljude Udruge. Za predsjednicu HUP-a ponovno je izabrana Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta na mandat od dvije godine. U Izvršni odbor na četiri godine izabrani su u drugom mandatu Ivan Pavlović (Luka Ploče), Branko Zec (Adris) te Petar Lovrić (Kadus) dok su novoizabrani članovi Jako Andabak (Blue Sun Hoteli), Damir Zorić (Euroherc) i Zdravko Jelčić (Spin Valis).

U Nadzorni odbor HUP-a izabrani su Branko Roglić (Orbico grupa), Tomislav Thur (INA) i Ivan Bračić (PiP).

Na Vijeću je istaknuto da s vidljivim oporavkom gospodarstva raste i optimizam poslodavaca.Vrijeme rezova i preživljavanja je iza nas i sada se konačno može okrenuti novim investicijama, projektima i zapošljavanju, ali i dalje s oprezom, jer je malo problema na koje godinama upozoravaju zaista i riješeno.
Dodano je kako su se manje-više za rast i bolju poziciju u kojoj se nalaze, poslodavci izborili sami unutar svojih tvrtki. “Posao kojega treba odraditi država još uvijek čeka na konkretne poteze”, istaknula je Gordana Deranja.
Poslodavci se nadaju da će se kroz socijalni dijalog doći do boljih rješenja koja neće pogoršati položaj pojedinih industrija, kazala je Deranja.
Vezano za najavljenu poreznu reformu zaključeno je da ona treba biti tek prva u nizu nužnih reformi.
“Mi ćemo na njima nastaviti inzistirati kao i do sada. Jasno i glasno upozoravat ćemo na probleme i nuditi moguća rješenja ostajući dosljedni našoj ulozi konstruktivnog i odgovornog socijalnog partnera”, poručila je Deranja zahvalivši članicama na reizboru i ponovno ukazanom povjerenju.


Tekst: Luka Ploče d.d.
Foto: hup.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni