Politika i gospodarstvo

Ivan Šunjić predsjednik Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije

Ivan Šunjić, dipl. oec iz Rogotina novi je stari predsjednik Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije. Odlučili su to delegati na Izbornoj skupštini Matice, održanoj u Dubrovniku. Uz Šunjića, koji je ujedno predsjednik Matice umirovljenika u Pločama, izabrano je dvoje dopredsjednika županijske Matice: Luce Gvozden i Igor Krišinić.

Osim članova Izvršnog i Nadzornog odbora, izabrano je i troje članova MUH Zagreb. To  Ivan Šunjić, Luce Gvozden i Ivan Margaretić, dok je Luce Gvozden izabrana i u Izvršni odbor MUH-a Zagreb i u Koordinaciju umirovljenika Dalmacije. Matica umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije u proteklom je razdoblju ostvarila dobre rezultate zahvaljujući financijskoj potpori iz Županije, a u proteklom četverogodišnjem razdoblju rad Matice se osjetio na terenu kroz jačanje zajedništva i aktiviranje rada svih Matica.

„Naše aktivnosti rezultirale su povećanjem broja članova, a uz pomoć MUH-a Zagreb dosta je učinjeno na poboljšanju standarda umirovljenika, sklapanjem ugovora s trgovinama, bolničkim lječilištima, banjama i prijevoznim i ugostiteljskim tvrtkama, od kojih smo dobivali popust od deset do 30 posto. Nesuradnja lokalnih vlasti s Maticama jedini je loši rezultat u prethodnome periodu, ali ćemo ubuduće i taj problem nastojati riješiti. Umirovljenicima treba omogućiti životni standard kakav su zaslužili“, rekao je Šunjić.


Ante Šunjić

dubrovacki.hr