Politika i gospodarstvo

Ivan Karamatić imenovan direktorom pločanske razvojne agencije PLORA d.o.o.

dav

Za direktora Razvojne agencije Grada Ploča imenovan je Ivan Karamatić, profesor psihologije sa iskustvom provedbe projekata pri nekoliko hrvatskih ministarstava.

Ugovor je danas u Uredu gradonačelnika potpisan između gradonačelnika Krstičevića i Ivana Karamatića na četiri godine.

PLORA d.o.o. će samostalno i u partnerstvu sa Gradom aplicirati projekte, biti će potporna institucija poduzetničkom sektoru i ruralnom razvoju. Prvi projekt iz Europskog socijalnog fonda će se prijaviti u idućem tjednu kad će biti organizirana i edukativna radionica u suradnji sa Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj za korisnike u poljoprivredi i prerađivačkom sektoru.


Razvojna agencija će se također baviti i komercijalnim djelatnostima.

– Vrlo sam zadovoljan što smo se pojačali sa još jednim mladim, školovanim i uspješnim čovjekom. Želim mu svu sreću u daljnjem radu, u instituciji Grada će imati svu potrebitu podršku – izjavio je nakon potpisivanja Mišo Krstičević.

Podsjetimo, Gradsko vijeće grada Ploča je na 4. sjednici Gradskog vijeća donijelo odluku o osnivanju Razvojne agencije Grada Ploča PLORA d.o.o. za lokalni razvoj i poslovne usluge.

Prema riječima direktora Karamatića, predmeti poslovanja Plore biti će istraživanje tržišta i istraživanje javnog mnijenja, promidžba, izrada poslovnih planova i financijskih proračuna, priprema poduzetnika za primjenu standarda i normativa Europske Unije, poticanje razvoja tehnološki utemeljenog i inovativnog poduzetništva, organiziranje sajmova, koordinacija i sudjelovanje u izradi lokalnih razvojnih strategija i drugih strateških razvojnih dokumenata na području grada, sudjelovanje u provedbi programa ministarstva nadležnog za lokalni razvoj i drugih središnjih tijela državne uprave..