Politika i gospodarstvo

IVAN KARAMATIĆ AKTIVIRAO MANDAT: Stop političkoj trgovini i žetoniranju!

Ivan Karamatić, ravnatelj Pločanske razvojne agencije PLora aktivirao je mandat gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ploča koji je bio u mirovanju i koji je za to vrijeme konzumirala Ivana Miličević kao sljedeća na NL Nike Orepića.

Ovim činom, gospođa Miličević prestaje biti gradska vijećnica, a Ivan Karamatić je raskinuo ugovor o radu na mjestu ravnatelja Plore. Priopćenje gospodina Karamatića prenosimo u cijelosti kao i reakciju gospođe Miličević.

“Bilo je raznih ispada u gradskom vijeću od strane pojedinaca ali rijetko su ti ispadi tako podcjenjivali građane Grada Ploča kao u posljednje vrijeme.


Umjesto da gradska opozicijska koalicija HDZ-HSLS bude konstruktivna i omogući kvorum ona se bavi regrutiranjem osoba sa drugih lista koje su trebale zastupati ljude koji su im dali glas, a ne kojekakve privatne interese. Počela je tako neka čudna igra pa je nastala nova politička tvorevina temeljena na kupoprodaji koju građani ni jedne ni druge opcije nisu birali. I sve je to nekako funkcioniralo dok se nije počelo igrati sa građanima Grada Ploča na način, da ta ista klika primjerice stopira prodaju zemljišta zainteresiranim investitorima koji uporno dolaze u Grad, da stopiraju izrazito važan projekt raspolaganja poljoprivrednim zemljištem te da odugovlače sa izglasavanjem mjera ublažavanja gospodarskih posljedica uzrokovanih korona virusom na području Grada Ploča.

Nastavno na navedene činjenice i odredbe po kojim ne mogu biti istovremeno član uprave trgovačkog društva u javnom vlasništvu i vijećnik, povlačim se sa mjesta direktora PLORE, raskinuo sam ugovor o radu koji sam potpisao na 4 godine i ostatak tog ugovora, točnije preostala 23 mjeseca planiram raditi na drugom radnom mjestu u agenciji do isteka ugovora. Napominjem kako ovaj ugovor kao ni onaj prošli nema čuvenu političku klauzulu o ostajanju i po završetku ugovora. Aktivirao sam svoj vijećnički mandat koji sam stavio u mirovanje jer smatram sramotnim da se u vijeću ni jedna odluka nije donijela preko tri mjeseca.
Stop političkoj trgovini i žetoniranju!!”

Srdačan pozdrav

Ivan Karamatić

 

“Ja, Ivana Milićević dajem ostavku na mjesto vijećnice GV Grada Ploča, koju sam obnašala kao zamjena vijećniku Ivanu Karamatiću, budući da je on imenovan za direktora novoosnovanog trgovačkog društva „Plora“ koja je u vlasništvu Grada Ploča, jer je u tom slučaju bio u sukobu interesa. Informaciju da je gospodin Ivan Karamatić podnio zahtjev za aktiviranje mandata, a koju sam ja večeras „neslužbeno“ saznala, te spoznaja da je spreman ostati bez primanja u ovako teškoj gospodarskoj situaciji, očito govori o važnosti hitnog smjenjivanja mene kao časne, moralne i nepotkupljive osobe.”

Ivana Milićević vijećnica GV izabrana sa NL Nike Orepića