Politika

Irida Oršulić Antić nova predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Dubrovačko-neretvanske županije

Na redovitoj izbornoj skupštini Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Dubrovačko-neretvanske županije koja je održana jučer u Stonu, za predsjednicu je jednoglasno izabrana Irida Oršulić Antić, inače akademska glazbenica, profesorica klavira iz Ploča. Kao i novoizabrana predsjednica, i ostale kandidatkinje su bile zajednički prijedlog Županijskog odbora „Hrvatskog srca“ pa su za potpredsjednice jednoglasno izabrane Katica Martinac i Ivana Kordić, za tajnicu Anamarija Mateljak, a za blagajnicu Jadranka Krstičević.

U svom pozdravnom govoru, predsjednik Županijske organizacije Stipo Gabrić istaknuo je veliku ulogu ove asocijacije u cjelokupnom djelovanju stranke: „Kroz „Hrvatsko srce“, kao i naše ostale asocijacije – organizacije branitelja, sveučilištaraca i mladih, HSS učvršćuje svoju poziciju na sceni. Vi ste jedan od najboljih kanala da dođemo do naših sugrađanki, da vidimo što ih brine i muči, da svojim djelovanjem pokušavamo riješiti njihove probleme.“ Gabrić je kazao kako od novoizabranog vodstva očekuje i aktivno uključivanje u kampanju za europarlamentarne izbore, dodavši da vjeruje kako će činjenica da je kandidatkinja HSS-a Marijana Petir biti dodatni poticaj Organizaciji žena da da svoj doprinos kampanji.

„Slušajući ovu raspravu i razmišljajući o tome što bih željela da nam bude okosnica djelovanja u ovom mandatu, u središtu mog razmišljanja je – žena.“, rekla je novoizabrana predsjednica u svom nastupnom govoru te nastavila: „Žena danas je majka, djelatnica, žena na visokim pozicijama u politici i poslu. Stoga u predstojećem razdoblju naše djelovanje želim usmjeriti na prepoznavanje problema koje imaju žene i na pružanje pomoći kroz radionice, predavanja, razgovore. Neka to snažno hrvatsko srce žena „Hrvatskog srca“ bude primjer i drugima i pozivam vas da zajedno ojačamo ovu našu asocijaciju, da je proširimo i da neizmjerna ženska energija koju posjedujemo bude poticaj realizaciji politike HSS-a, koja se temelji na idejama Stjepana Radića.“ , rekla je Oršulić-Antić. U svom govoru je istaknula i kako osjeća veliku pripadnost Hrvatskoj seljačkoj stranci, koja je u njezinoj obitelji prisutna još od 30-ih godina prošlog stoljeća, a što je još više zadužuje da svoju novu funkciju i opravda.


Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni