Politika i gospodarstvo

I Zadar pomaže neretvanskim proizvođačima mandarina

Neretvanske mandarine ujedinile su Hrvatsku. Nakon što je akcija prodaje preko interneta objavljena u gotovo svim nacionalnim medijima i  Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije  pridružila se ovom pokretu. Tako će sutra na zadarskoj Seljačkoj tržnici biti organizirana akcija ” Neretvi za dar”. Građani zadarske županije, moći će direktno od proizvođača kupiti neretvanske mandarine po cijeni od 3 kune po kilogramu.

“Ova akcija je pokrenuta kako bi se malim proizvođačima mandarina olakšala prodaja, a kupcima na području Zadarske županije osigurao pristup kvalitetnim i svježim neretvanskim mandarinama. S obzirom na problem nedostatka kanala prodaje za plasman ovogodišnjih mandarina s kojim se susreću proizvođači iz doline Neretve, ovo je prilika, da uz redovan rad Seljačke tržnice, pružimo potporu poljoprivrednicima Neretvanske doline.
Seljačka tržnica pokrenuta je u okviru zajedničkog projekta Zadarske županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj kako bi se poljoprivrednicima otvorio novi kanal prodaje, a kupcima osigurao izravan pristup kvalitetnim poljoprivrednim proizvodima”, stoji u priopćenju Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije.

Tekst: www.dubrovniknet.hr
Foto: Denis Jerković / CROPIX