Politika

HZJZ o blagdanu Velike Gospe: “Necijepljeni, stariji i rizični neka ostanu doma”

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za RTL su komentirali kakav bi trebao biti epidemiološki okvir tijekom obilježavanja blagdana Velike Gospe.

Kazali su da ih lokalni stožeri nisu tražili izradu nikakvog posebnog epidemiološkog okvira za Veliku Gospu te da je on potreban ako će biti okupljanja iznad 1000 ljudi, bez obzira na covid potvrde.

Poručuju i da necijepljeni, stariji i rizični ne idu na misu, te da ostanu doma. Sličnog je stava i ministar zdravstva Vili Beroš koji je danas u Rijeci kazao da je najsigurnije ostati kod kuće.


“Iako sam vjernik, ostati kod kuće sigurnije je u ovom trenutku”, kazao je za RTL.

Zanimljivo je i kako iz HZJZ ističu i da oni koji imaju covid potvrde da u procesijama i na misi dok je puno ljudi svejedno nose maske.

Podsjetimo, Beroš je danas na pitanje jesu li se vladajući ponašali isto na otvorenju Pelješkog mosta ili kada su premijer Andrej Plenković i ministri na misi bili bez maski, također u Sinju, kazao je kako su svi imali covid potvrde. No, ako se pita HZJZ – maske su trebali nositi.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni