Politika i gospodarstvo

HSLS-ovci iz Ploča: Mi smo potakli projekt mini bolnice

S ogorčenjem je i nevjericom među pločanskim HSLS-ovcima dočekana inicijativa gradonačelnika Vrgorca Rudolfa Grljušića, koji upravo svoj grad nudi kao mjesto za izgradnju mini bolnice, koja bi, prema medijskim napisima, trebala ‘pokrivati’ područje doline Neretve, Makarskoga primorja, te Imotske i Vrgoračke krajine.

Naime, predsjednik HSLS-a Ploča Matko Radonić tvrdi da je to njihova ideja i da je za projekt bolnice u Pločama još prije mjesec dana tražio i dobio podršku od gradonačelnika Vrgorca Grljušića i predsjednika GO HDZ-a Vrgorca Ante Markotića.

– Oni nisu ni znali za tu ideju. Moram reći da su ispali nekorektni – rekao je Radonić.


HSLS Ploča zalaže se za projekt mini bolnice u vojarni Neretva, koja bi uskoro trebala biti napuštena.

– Na samom ulazu u grad nalazi se velebni prostor bivše vojarne, koji je tolike površine i takve infrastrukturne opremljenosti da taj prostor možemo nazvati malim gradom. Osim zgrade zapovjedništva, tu se nalazi ambulanta, praonica rublja, igrališta, frizerski salon, kuhinja, helidrom, prostor za parking i niz drugih sadržaja, a i u geografskom pogledu Ploče zadovoljavaju kriterije.

Osim stotinjak tisuća stanovnika na području koje bi gravitiralo budućoj mini bolnici u Pločama, treba uzeti u obzir i desetke tisuća turista koji posjete ove krajeve svake godina, a ne treba podsjećati koliko je kod npr. iznenadnih srčanih problema bitna blizina bolnice.

Smatramo da od ovoga ne treba praviti politički projekt, nego isključivo gledati interese sviju nas. Želimo preko zastupnika HSLS-a u Hrvatskom saboru dogovoriti sastanak o ovoj temi s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović i s ministrom zdravlja Darijom Nakićem, rekao je Radonić.

Tekst i foto: Ante Šunjić / www.slobodnadalmacija.hr