Politika i gospodarstvo

Hrvatska je najpopularnija turistička destinacija među Nijemcima

Hrvatska je Nijemcima prva na ljestvici sto najpopularnijih turističkih destinacija u 2021. godini, pokazalo je istraživanje svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo na tržištu Njemačke, o čemu su jučer izvijestile Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njezina ispostava u Münchenu.

“Ove godine više nego ikad veseli vidjeti Hrvatsku na vrhu liste najpopularnijih destinacija u Njemačkoj. Istraživanje platforme HomeToGo pokazuje da smo prepoznati kao destinacija s vrhunskom ponudom kuća za odmor, posebno na osami i u prirodi, koje su trenutno jako tražene”, kaže voditeljica HTZ-ove ispostave u Münchenu Nera Miličić.

Osim što je prva na ljestvici destinacija za cijelu 2021., Hrvatska je zauzela i drugo mjesto među zemljama za ljetni odmor u 2021., dok prvo mjesto drži Njemačka, dodaju iz HTZ-a.


Iza Hrvatske su Italija, Španjolska, Francuska, Austrija i druge.

Istraživanje donosi i ljestvicu top 100 destinacija za Duhove, na kojoj je Hrvatska na četvrtom mjestu, iza prve Njemačke te regija na obalama Baltičkog i Sjevernog mora.

Iz HTZ-a iznose da je istraživanje temeljeno na 16 milijuna pretraženih pojmova u tražilici HomeToGo, pri čemu zanimljivim drže što je primjena filtra fleksibilnih datuma putovanja u odnosu na prošlu godinu porasla za 600 posto.

Rezultati su uz ostalo pokazali i da 63 posto ispitanika preferira odsjedanje u kući za odmor, a 71 posto ih želi ove godine putovati osobnim automobilom, dok kao motive za putovanje najviše njih, ili 63 posto, izdvaja plažu te 60 posto nacionalne parkove i prirodu.

“Ovi rezultati istraživanja bude optimizam kada govorimo o trendovima s njemačkog tržišta, najvažnijeg za hrvatski turizam. Međutim, pridržavanje svih propisanih mjera i dobra epidemiološka situacija u zemlji bit će osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa i s tog i s drugih tržišta”, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Tag