Politika

HNS DNŽ: Pločanima čestitamo na referendumu, a Vejića i HDZ pozivamo da se suzdrže od manipulacija

valentin dujmović

Čestitamo Pločankama i Pločanima na jasno izraženom stavu protiv izgradnje termoelektrane u njihovom gradu. Odluka donesena na referendumu pokazala je kako građani ne dijele mišljenje onih koji danas pokušavaju njihov trijumf okrenuti u svoju korist – navodi se u priopćenju Županijskog HNS-a s potpisom predsjednika Valentina Dujmovića.


Naime, usprkos današnjim manipulacijama pločanskog HDZ-a i njihovog gradonačelnika koji sada prst krivnje za pokušaj gradnje termoelektrane pokušavaju maknuti sa sebe i uperiti ga prema Vladi i Ministarstvu gospodarstva, i gradonačelnik i HDZ-ovci zaboravljaju kako je danas činjenice lako pronaći.

Pa tako moramo istaknuti da iako je prozvano ministarstvo dalo potporu planiranoj investiciji Luke Ploče d.d., na način da takvu potporu daju bilo kojem projektu koji zadovoljava sve prostorno-planske, ekološke i duge potrebne uvjete, među kojima je i provođenje javne rasprave i posebnice podrška lokalnog stanovništva, a koju ovaj projekt očito nema, bitno je navesti kako je od početka naglašavano da je riječ o komercijalnom projektu te tvrtke, a ne o projektu od strateškog interesa. Dakle ni Vlada ni Ministarstvo gospodarstva nisu imali ništa s projektom termoelektrane.

Ono što gradonačelnik Vejić i pločanski HDZ-ovci danas prigodno zaboravljaju jest kako su upravo oni bili ti koji su podržavali gradnju ove termoelektrane, te da su propustili priliku jasno se izjasniti protiv nje u nebrojeno navrata, pa i na istoj sjednici gradskog vijeća na kojoj su odlučili da će se o istom pitanju odlučivati na referendumu.

Stoga smatramo kako su raspisivanjem referenduma pločanski HDZ-ovci pokušali na građane prebaciti odgovornost, nadajući se valjda nedovoljnoj izlaznosti ili po njih pozitivnom rezultatu, kako bi mogli nastaviti s ovim projektom. Sada kad su napokon uvidjeli kako zaista javnost diše, pokušavaju manipulirati javnošću i krivnju skrenuti na druge.

Mi odluku većine građanki i građana Ploča svesrdno podupiremo iz razloga jer su je donijeli na najdemokratskiji mogući način i ovim putem još jednom im čestitamo na uspješnom referendumu. A gradonačelnika Vejića i HDZ pozivamo da se suzdrže od manipulacija vlastitim sugrađanima koji su ih i izabrali u fotelje iz kojih im danas žele krojiti sudbinu protivno njihovoj volji – zaključuje Dujmović.

Tekst: www.dubrovacki.hr
Foto: HNS DNŽ via www.dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni