Politika

HDZ USUGLASIO LISTE – Nositelj Beroš, Bačić drugi, Vučković deveta

Iako je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković ulazeći kasno poslijepodne u Središnjicu HDZ poručio kako su ‘sve dileme oko HDZ-ovih lista riješene’, završni čin u krojenju HDZ-ovih izbornih lista poprilično se odužio i zakomplicirao, donosi Slobodna Dalmacija.

Šef stranke želio je osobno razgovarati i konzultirati se sa šefovima lokalnih stranačkih organizacija, tako da je u ponedjeljak popodne satima kasnila sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.
U fotofinišu ipak je na listu je upao i splitski HDZ-ovac Petar Škorić. On je na desetom mjestu u 10. izbornoj jedinici koju predvodi ministar zdravstva Vili Beroš. Drugi je Branko Bačić, treći župan Blaženko Boban, a slijede gradonačelnici Splita Andro Krstulović Opara i Dubrovnika Mato Franković.

Na šestom je mjestu Ante Mihanović, sedmom Goran Dodig (HDS), osmom imotski gradonačelnik Ivan Budalić. Deveta je ministrica Marija Vučković, jedanaesti Jure Brkan, dvanaesta Danica Baričević, a na dva zadnja mjesta su Ante Bačić, i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.


Što se tiče Plenkovićevog protukandidata na unutarstranačkim izborima Mira Kovača, on će biti na posljednjem mjestu u šestoj izbornoj jedinici, gdje je prvi na listi ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Još jučer u slučaju Mira Kovača spominjala su se zadnja mjesta u devetoj izbornoj jedinici ili drugoj gdje će se voditi žestoka bitka između predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, nezavisnog kandidata na listi Mosta, profesora i kolumniste Nina Raspudića te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Međutim, kako sada stvari stoje, Kovač će ipak ići u šestu izbornu jedinicu. Miroslav Tuđman koji je zadnji put bio u četvrtoj jedinici sad izlazi na izbore u drugoj kako bi pojačao HDZ-ovu listu pred jakim napadom Škore i Raspudića.

Kao što smo i pisali, na zadnjem mjestu u 9. izbornoj jedinici, koju nosi ministar Ivan Malenica bit će predsjednik zadarskog Županijskog odbora stranke, Božidar Kalmeta.

Ponovo je šansu dobio i Stevo Culej koji je zadnji na listi u petoj slavonskoj jedinici, gdje je pravi ‘desant’ ministara. Prvi je ministar financija Zdravko Marić, drugi ministar državne imovine Mario Banožić, a treći ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Mjesto na listi dobio je i Domagoj Ivan Milošević, on je šesti u 7. izbornoj jedinici, donosi Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni