Politika

HDZ predstavio kandidate u 10. jedinici: Dobroslavić na petom, ministrica Vučković tek na 11. mjestu

Lista HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici, kojoj pripada i Dubrovačko-neretvanska županija, bit će potvrđena tek sutra, a Slobodna Dalmacija došla je do popisa 14 kandidata:

1.Vili Beroš
2.Andro Krstulovic Opara
3.Mato Franković
4.Blaženko Boban
5.Nikola Dobroslavić
6.Goran Dodig (HDS)
7.Branko Bačić
8.Ante Bačić Bačo
9.Ante Mihanović
10.Ivan Budalić
11.Marija Vučković
12.Jure Brkan
13.Danica Baričević
14.Nikolina Klaić

Kao što je otprije poznati, nositelj liste je ministar zdravstva Hvaranin Vili Beroš. Kako piše Slobodna, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, u kvoti je od pet kandidata koje daje Dubrovačko-neretvanska županija, pozicioniran na treće mjesto. Župan Nikola Dobroslavić je na petom, a Blaćanin Branko Bačić na sedmom mjestu. Ministrica poljoprivrede, Pločanka Marija Vučković na 11. je mjestu HDZ-ove liste, a na posljednjem, 14. je Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, nekadašnja suradnica Dubravke Šuice za njezinog gradonačelničkog mandata.


Na listi se nisu našla imena o kojima se proteklih dana spekuliralo kao mogućim kandidatima, a to su ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, načelninici općina Vedran Antunica, Silvio Nardell i Božo Lasić.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni