Politika

HDZ PLOČE Blagdanska rasprodaja gradskog zemljišta za krpanje minusa od milijun eura

Dok je većina nas za vrijeme Božića i Nove godine uživala u odmoru i blagdanskom stolu, naša vrijedna gradska uprava se nije dala smesti. Oni su vrijedno radili a sve kako bi smislili kako će smanjiti minus u gradskog blagajni koji je dosegao milijun eura – piše HDZ Ploče u svom priopćenju.

Ako ste očekivali neka kreativna rješenja od njih, opet ste se prevarili jer su ponovo posegnuli za starom dobrom – prodajom gradskog zemljišta! Jedino područje gdje su imali nalet kreativnosti jest odabir tajminga objave natječaja za prodaju zemljišta. Možda tu i leži razlog sline radišnosti za vrijeme blagdana. Naime, natječaj za prodaju gradskog zemljišta od 12.804 m2 kod Plodina je u Narodnim novinama objavljen 29.12.2023. Dakle, ako uzmemo da natječaj traje 15 dana, a objavljen je između Božića i Nove godine, potencijalni prijavitelji su imali samo 9 radnih dana za prikupiti potrebnu dokumentaciju. To je naravno uz uvjet da su istog dana vidjeli natječaj. No vjerovat ćemo da je gradska vlast bila uvjerena da investitori očekuju prodaju zemljišta u božićno vrijeme i da su se nadali zaprimiti više ponuda. 

Na kraju, kakvog li čuda, na natječaj je pristigla samo jedna ponuda a Odluka Gradonačelnika o prodaji zemljišta je potpisana u ekspresnom roku od 7 dana od završetka natječaja. Spomenut ćemo samo da se za druga zemljišta čekalo više od 30 dana da Gradonačelnik donese Odluku o prodaji.


Prodaja još jednog gradskog zemljišta iznosila je nešto više od milijun eura, te je svima jasno  da je forsirana upravo zbog lošeg financijskog upravljanja gradskom blagajnom tijekom cijele godine. Dakle, ako javnost nije znala, preneseni minus u gradskoj blagajni za 2022. godinu iznosi više od 643.000 €, a u prvih 11 mjeseci 2023. je ostvaren dodatni minus od milijun €. Uz to, dodatnu zabrinutost stvara podatak da je dug Grada prema dobavljačima veći od 1,2 milijuna eura na dan 31.11.2023. Cijela situacija oko produbljivanja minusa u gradskoj blagajni te u najmanju ruku sumnjive prodaje zemljišta postavlja pitanje što sve još možemo očekivati od aktualne gradske vlasti? 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni