Politika

Gradu Pločama preko pola milijuna kuna za opremanje reciklažnog dvorišta!

Još jedna prijava Grada Ploča dobila je pozitivnu ocjenu. Radi se o prijavi za sufinanciranje projekta „Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama“, za koji je Gradu Pločama odobren najviši mogući iznos bespovratnih sredstava od 541.248,12 kn.

Naime, Grad Ploče se javio u kolovozu ove godine na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018.godinu, kojeg je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije.

Fond predstavlja izravnu pomoć korisnicima u sufinanciranju vlastitih troškova vezanih za provedbu EU projekata.


Grad Ploče ispunio je sve kriterije Javnog poziva i pozitivna ocjena Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije, odnosno Odluka o odobravanju sredstava za sufinanciranje provedbe EU projekata stigla je prije nekoliko dana. Što znači da će Grad Ploče umjesto 773.211,60 kn vlastitih sredstava (u skladu s Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava) za projekt “Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama”, trebati izdvojiti 231.963,48 kn dok će razliku pokriti Fond.

Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta u Pločama, te provedbom informativno obrazovnih aktivnosti, utjecat će se na povećanje stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada, ali i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište otpada na području Grada Ploča.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni