Politika

Gradu Pločama pola milijuna kuna za projekt o održivom gospodarenju otpadom ‘Zeleni val’

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, točnije ministar Tomislav Ćorić, donio je Odluku o financiranju za projektni prijedlog “Provedba komunikacijske kampanje o održivom gospodarenju otpadom ‘Zeleni val'”.

Naime, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Konkurentost i kohezija 2014- 2020., Specifični cilj – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta. Ovom Odlukom se uređuje financiranje projekta “Provedba komunikacijske kampanje o održivom gospodarenju otpadom ‘Zeleni val'” i Gradu Pločama se odobravaju sredstva u iznosu od 479.239,11 kn bespovratno.

Za provedbu projekta ove Odluke Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iGrad Ploče kao uspješan prijavitelj, sklopit će u roku od 45 dana od donošenja ove Odluke Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.


– Od ministra Zaštite okoliša i energetike, Tomislava Ćorića, dobio sam dopis u kojem se navodi da su nam na osnovu Poziva za provedbu “Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, a na koji smo kao prihvatljivi prijavitelj podnijeli kroz sustav eFondovi 23. ožujka ove godine, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 479.239,11 kn!

Čestitam mom timu na još jednom dobro odrađenom poslu! Nastavljamo dalje sa projektima! – napisao je na svojoj službenoj stranici gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni