Politika

Gradski vijećnici Ploča skinuli sa dnevnog reda točku o zakupu državne zemlje na području Komina. Što slijedi?

Gradsko vijeće Ploča neće na večerašnjoj sjednici raspravljati niti glasovati o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta na području Komina – piše Dubrovački.hr.

Dugo očekivana točka dnevnog reda ” Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Ploča (za područja k.o. Komin i Ploče I)” koja je ovih dana uznemirila duhove u dolini Neretve, poglavito u Kominu skinuta je sa sjednice Gradskog vijeća Ploča na prijedlog gradskog vijećnika Mosta, Borisa Šumana.

On je zatražio od resornog Ministarstva tumačenje  je li u sukobu interesa i može li sudjelovati na sjednici i glasovati o zakupu državnog zemljišta jer je prijavitelj na natječaju.


Kako nije dobio odgovor on je predložio da se točka skine sa dnevnog reda što je usvojeno većinom glasova.

Podsjetimo, nakon prihvaćanja najboljih ponuda za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, o čemu je već Dubrovacki.hr pisao, pedesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Komina ostaje bez zemlje koju su godinama obrađivali. Oni nisu prošli na natječaju i obradive površine koje su trenutačno zasađene lubenicama i drugim povrćem dobiti neki drugu ljudi i OPG-ovi. Kako bi upozorili na ovaj problem formirali su udrugu poljoprivrednika “Modrič” Komin koja broji 182 člana. Održali su više sastanaka sa predstavnicima grada Ploča ali dogovor nije postignut.

Tekst i slika: Ante Šunjić / Dubrovački.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni