Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Vejić o uspjehu JU Izvor u partnerstvu s gradom

Ovo je poticaj za očekivanje pozitivnog ishoda i drugih prijavljenih projekata, vrijedan primjer rada i truda, ali i suradnje gradskih službi i javnih ustanova u smjeru „povlačenja i korištenja sredstava EU“

JU Izvor Ploče dobila 3.4 mil. kuna iz EU fondova

Iznos od 3,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava odobreno je u okviru Operativnog programa „Zaštita okoliša“ JU Izvor Ploče, koja je u partnerstvu s Gradom Pločama ova sredstva dobila za projekt „Priprema projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeraciju Ploče“.


Ukupna vrijednost ovog velikog i značajnog projekta jest oko 4 milijuna kuna, a uz bespovratna sredstva EU, još 15 %, gotovo 600 tisuća kuna osigurat će Grad Ploče.

Inače rješavanje problema odvodnje Grad Ploče ima do 2023.godine i upravo ta činjenica bila je i otegotna okolnost pri bodovanju, s obzirom da je bilo prijavljenih gradova koji tu obvezu imaju i prije. „Unatoč tomu, sredstva su osigurana, a prijava ocijenjena pozitivno, te možemo slobodno reći da je ovo kamen temeljac za izgradnju kanalizacije u Pločama“, rekao je ovom prilikom ravnatelj JU Izvor, Đino Zmijarević.

Nakon postavljanja nadzorno upravljačkog sustava na vodocrpilištu Klokun, vrijednog pet milijuna kuna, nastavljen je, zapravo kontinuitet uspjeha velikih projekata, te korištenje bespovratnih sredstava EU, čime je zadovoljstvo izrazio i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.

„Pozitivna ocjena našoj prijavi, ali i općenito povlačenje sredstava iz EU, s obzirom na iznimno tešku gospodarsku situaciju, svakako smatramo velikim uspjehom . Napredovanje u ovom smjeru za Grad ima veliki značaj i poticaj je za realizaciju budućih velikih infrastrukturnih projekata. Ovakav uspjeh opravdano nam daje za pravo nadati se da će i ostale brojne prijave projekata dobiti pozitivnu ocjenu“, izjavio je ovom prilikom Vejić istaknuvši kako je ovo dokaz i svojevrsna potvrda za uloženi trud oko pripreme prijava, dobra suradnja gradskih službi i javnih ustanova u vlasništvu Grada, ali i plod educiranja i školovanja ljudi zaduženih za taj vrijedan posao „povlačenja sredstava iz EU“.