Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik u petak podnosi Izvješće o radu gradskim vijećnicima: Skoro 15 milijuna kuna za odobrene projekte

MIšo Krstičević je na sjednici Gradskog vijeća, koja je zakazana za petak, 29.03.2019., pred gradskim vijećnicima prezentirati Izvješće o radu za drugu polovicu 2018. godine. Tim povodom je na svojim službenim stranicama objavio dijelove Izvještaja:

“U petak ću na sjednici Gradskog vijeća pred vijećnicima predočit Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 01. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine

Od brojnih, sadržajno bogatih aktivnosti izdvojit ću 7.860.888,08 kuna za POTPISANE projekte plus 7.011.416,11 kn za ODOBRENE projekte prijavljene na natječaje u tom razdoblju.


Ukupno 13 projekata kojima ćemo bitno poboljšati kvalitetu života svim građanima grada Ploča.” – piše u uvodu nakon kojeg je objavljen prvi dio Izvještaja koji se tiče aktivnosti gradonačelnika i projekata.

U Izvješću o radu Gradonačelnika za razdoblje od 01. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine sumarni je pregled aktivnosti Gradonačelnika kao nositelja izvršne vlasti. Apostrofira se otvorenost i transparentnost rada gradske uprave i angažman na prijavi projektnih prijedloga na natječaje. U okviru svoje nadležnosti, a sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statutu Grada Ploča, Gradonačelnik kao izvršno tijelo, odgovara za zakonitost rada kao i za usmjeravanje i nadzor rada Jedinstvenog upravnog odjela u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada.

Sastavni je dio Izvješća i pregled aktivnosti Gradonačelnika po mjesecima (srpanj 2018. godine – prosinac 2018. godine), a treba napomenuti kako su o gotovo svim aktivnostima navedenima u Izvješću građani obaviješteni putem službene stranice Grada Ploča i ostalih medija.