Politika

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić s predstavnicima poljoprivrednika kod ministra Jakovine

U četvrtak 29.siječnja 2015.godine u Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu održan je radni sastanak na kojem su s ministrom Jakovinom, a prethodno i ravnateljicom Agencije za poljoprivedno zemljište Blaženkom Mičević, o temi Natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta raspravljali gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević, te predstavnici poljoprivrednika s područja grada Ploča.

Gradonačelnik Vejić iznio je ministru probleme koje su poljoprivrednici uočili objavom Natječaja, a na sastanku su predstavnici poljoprivrednika dali i prijedloge rješenja, a sve u cilju zaštite poljoprivrednih proizvođača s područja grada Ploča.

Sastanku je nazočio i gospodin Franjo Lucić, predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu, koji je apelirao da se prilikom izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, vodi računa o stavovima lokalne samouprave i poljoprivrednika.


Ministar Jakovina obvezao se u roku od tri tjedna očitovati o navedenim prijedlozima i mogućim rješenjima.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni