Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik osobno čestitao i darivao mladog pločanskog matematičara Jerka Matuška

Danas je u prostorijama Grada gradonačelnik Krstičević primio našeg mladog sugrađanina Jerka Matuška, državnog prvaka u natjecanju iz matematike.

Jerko je u pratnji mentorice i roditelja gradonačelniku opisao svoja iskustva sa natjecanja, a i pobliže ga upoznao o svojim budućim planovima.

Podsjetimo, na Državnom natjecanju iz matematike koje je održano 10. – 12. svibnja u Vodicama i na kojem je sudjelovalo je 265 učenika,Jerko Matuško s mentoricom Božanom Radaljac natjecao se u kategoriji 5. razreda iosvojio PRVO mjesto te je pozvan na Matematičku olimpijadu za kadete.


Također, Jerko je nedavno u Zagrebu primio Oskara znanja koji se dodjeljuje najboljim učenicima osnovnih škola, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu.

“Jako sretnim me čini spoznaja da među nama žive i razvijaju se pojedinci kao što je naš Jerko i ovim putem upućujem iskrene čestitke roditeljima i mentorici Božani Radaljac koji su usmjerili neosporno veliki talent da se razvija u pravom smjeru” – rekao ovim povodom pločanski gradonačelnik.

Foto: Mišo Krstičević/facebook