Politika

Gradonačelnik osobno čestitao i darivao mladog pločanskog matematičara Jerka Matuška

Danas je u prostorijama Grada gradonačelnik Krstičević primio našeg mladog sugrađanina Jerka Matuška, državnog prvaka u natjecanju iz matematike.


Jerko je u pratnji mentorice i roditelja gradonačelniku opisao svoja iskustva sa natjecanja, a i pobliže ga upoznao o svojim budućim planovima.

Podsjetimo, na Državnom natjecanju iz matematike koje je održano 10. – 12. svibnja u Vodicama i na kojem je sudjelovalo je 265 učenika,Jerko Matuško s mentoricom Božanom Radaljac natjecao se u kategoriji 5. razreda iosvojio PRVO mjesto te je pozvan na Matematičku olimpijadu za kadete.

Također, Jerko je nedavno u Zagrebu primio Oskara znanja koji se dodjeljuje najboljim učenicima osnovnih škola, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu.

“Jako sretnim me čini spoznaja da među nama žive i razvijaju se pojedinci kao što je naš Jerko i ovim putem upućujem iskrene čestitke roditeljima i mentorici Božani Radaljac koji su usmjerili neosporno veliki talent da se razvija u pravom smjeru” – rekao ovim povodom pločanski gradonačelnik.

Foto: Mišo Krstičević/facebook

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni