Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Mišo Krstičević prezentirao “Godišnjak Grada Ploča 2017.-2021.”

Gradonačelnik Mišo Krstičević danas je na svojoj facebook stranici objavio “Godišnjak Grada Ploča 2017.-2021.”

“Prošle su dvije godine od naše prve knjižice u kojoj smo analizirali i saželi aktivnosti gradske uprave.

Pred vama je nova knjižica koja na još detaljniji način donosi pregled projekata i aktivnosti s ciljem da budete službeno upoznati sa svime što se radilo. Transparentnost i maksimalna odgovornost prema javnom poslu koji obavljam meni su vrlo bitna načela, od prvog dana dolaska na čelo ovog grada.


Uživajte u listanju, a uskoro vam na kućne adrese stiže i tiskano izdanje” – stoji u objavi uz objavljeni Godišnjak koji možete pogledati i u pdf formatu putem poveznice https://bit.ly/3rTShEy na službenim stranicama Grada.

U nastavku uvodna riječ gradonačelnika koja se nalazi na početku brošure:

Drage Pločanke i Pločani,

prošle su dvije godine od naše prve knjižice u kojoj smo analizirali i saželi aktivnosti gradske uprave, a drago mi je da je ova nova koju sada čitate više nego dvostruko opsežnija. To znači da se dobro radilo.

Transparentnost i maksimalna odgovornost prema javnom poslu koji obavljam meni su dva vrlo bitna načela, od prvog dana dolaska na čelo ovog grada. Zbog toga sam i uveo ovu praksu slanja knjižica u kojima su informacije o radu, stanju, projektima i našim nastojanjima da učinimo svakodnevni život u gradu Ploče i svakom našem okolnom naselju što boljim i kvalitetnijim. Ovo je napisana riječ, crno na bijelo, uz moj osobni potpis. Za razliku od svakakvih interpretacija koje se mogu pojaviti u javnom prostoru, u komentarima na društvenim mrežama ili slično, ovo što sada držite u ruci su službeni i ispravni podaci.

Uostalom, svi mi živimo ovdje u istom kraju i možemo sami vrlo lako vidjeti što se uradilo u zadnje četiri godine.

Možda smo mogli i više i bolje, ali izgovarati se na stanje u državi, na pandemiju ili na neke druge stvari nije moj stil. Drago mi je ipak da usprkos svemu tome nabrojanom, naše Ploče imaju konkretne rezultate. Ja sam danas također pametniji i iskusniji nego na samom početku, a u tom smislu sam i još više uvjeren da najbolje stvari za naš grad tek slijede. Iza nas su, kako je to običaj reći, porođajne muke. I nama je trebalo vremena da neke stvari shvatimo, saniramo posljedice lošeg upravljanja u prošlosti, i promijenimo kurs.

Uz one koje smo uspješno proveli, veliki broj projekata doveli smo u fazu visokog stupnja spremnosti i dokumentacije koja je spremna za realizaciju. Možda je nekome teško za shvatiti, ali današnje procedure su takve da zbog raznoraznih propisa, dozvola i suglasnosti za pripremu dokumentacije treba i do tri godine, a sami radovi su gotovi za tri mjeseca. Međutim, poput one poslovice koja kaže kako si sijao tako ćeš i žeti, siguran sam da smo odradili dobar posao te će svi ti projekti uskoro i ugledati svjetlo dana.

Ono što priželjkujem je da se uskoro stvari vrate u normalu pa da se zajedno možemo više družiti i veseliti. Sve što radimo radimo u konačnici za ljude ovog kraja. I naše uređene ulice, parkovi, nove zgrade vrtića, igrališta i sve drugo ne bi imalo smisla da se iz njih ne čuje dječji smijeh i pozitivni komentari odraslih.

Drago mi je da smo u svim ovim okolnostima i dalje pomagali naše udruge, sportaše, dijelili božićnice i uskrsnice, stipendije učenicima i studentima, pomagali poduzetnicima i poljoprivrednicima, mladima i starima, onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Koristim priliku da zahvalim svojim najbližim suradnicima Ivanu Mareviću i Zoranu Majstroviću koji uz sve djelatnike gradskih odjela čine naš cjelokupni tim koji stoji iza ovih pozitivnih promjena. Zahvala i predsjedniku Gradskog vijeća Niki Orepiću, ravnateljima javnih ustanova i direktorima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Ploča.

Zahvala i svim gradskim vijećnicima koji su svoj mandat proveli u konstruktivnom radu i konstruktivnim kritikama. Vjerujem da će predani i transparentni rad uspjeti nadjačati sve one pojedince koji su proveli mandat radeći iz perspektive građenja isključivo osobne pozicije i interesa.

Ne mogu razumjeti ljude koji namjerno koče razvoj našeg grada, a za mjesec dana će držati ruku na srcu i pričati kako su oni ti koji se bore za dobrobit.

I na kraju bih najveće zahvale uputio vama, drage Pločanke i Pločani – za podršku, nesebičnu pomoć i motivaciju te za sve lijepe trenutke koje ste podijelili sa svojim Gradom i lokalnom zajednicom.

Najbolje tek dolazi.

Mišo Krstičević
Vaš gradonačelnik