Politika

Gradonačelnik Krstičević: Zvali smo župana na sastanak zbog škole i drugih nekretnina, ne vjerujem da će se odazvati

Dobrovoljnim radom sedamdesetih godina prošlog stoljeća izgradili su je mještani. No ono što su prije pedesetak godina u bivšoj državi svojim rukama napravili mještani, u današnjoj Hrvatskoj netko bi trebao obnavljati i održavati, ali to se ne čini pa je škola u Rogotinu u iznimno lošem stanju.

O toj školi bilo je riječi i na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije, ali vladajući i oporba tijekom rasprave nisu odmakli dalje od prepucavanja tko je odgovoran za loše stanje školske zgrade – Grad Ploče ili Županija.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević ističe kako odgovor na to pitanje leži u nedefiniranim odnosima između Grada Ploča i Dubrovačko – neretvanske županije. Ne bi li riješili problem nadležnosti nad školom, ali i nizom drugih objekata, Krstičević ističe kako je županijskim vlastima već uputio poziv za sastanak, ali i naglašava kako odgovor od Županije još nije dobio, piše portal Južni.


– Školstvo je generalno pod ingerencijom Županije i ponekad većih gradova. Nažalost, odnosi između naše Županije i Grada Ploča nisu nikad definirani, a trebali su biti prije 30 godina. Naime, određene objekte koji su u vlasništvu Grada Ploča konzumira Županija. Isto tako, postoje neki objekti koji su u vlasništvu Županije, a koristi ih Grad Ploče, poput nekih objekata za predškolsko obrazovanje – kazao je Krstičević te dodao kako odnos Ploča i Županije prema objektima koje koriste nije jednak.

– Odnos Grada Ploča i Županije prema prostorijama koje koriste nije jednak, kad smo mi u situaciji koristiti njihovo, mi te objekte pazimo, za razliku od njih, pazimo i na to da se uređuje i prostor okolo tih objekata. Dakle, prostorima koji nisu u našem vlasništvo koristimo se manirom dobrog gospodara i to je vrlo jasno i vidljivo, međutim ne samo u ovom slučaju nego i u nizu drugih, puno je pitanja oko neuređenih odnosa između Grada Ploča i Županije, a Grad Ploče uvijek gubi i uvijek je u lošijoj poziciji. Mislim upravo sad na ovu situaciju u kojoj su oni toliko zapustili tu školu o kojoj su trebali voditi brigu – rekao je Krstičević.

Kad je u pitanju uređenje škole u Rogotinu, ali i definiranje odnosa između Grada Ploča i Županije općenito, pločanski gradonačelnik ističe kako je predstavnicima Županije uputio poziv za sastanak.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Južni

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni