Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krstičević: Rezultate revizije ću predati DORH-u!

“Revizija koja je nedavno završena i čije smo rezultate upravo dobili nema za cilj inkriminirati rad bivše gradske vlasti i bivšeg gradonačelnika, niti direktore gradskih tvrtki koji su politički postavljeni, već da nam da smjernice šta i kako raditi kako bi Grad izvukli iz financijskih dubioza. Neće mi služiti ni kao opravdanje nekog eventualnog vlastitog neuspjeha, jedina svrha je unaprijeđenje gradskih ustanova i društava kao i javne uprave u cjelini.

Treba jasno i glasno reći, stvari sustavno ne valjaju. Grad i tvrtke u vlasništvu su bile poligoni za uhljebljivanje i ono što je naša dužnost je to promijeniti. Trebat će nam par dana da se prođe cjelokupno izvješće revizorske kuće. Ono što već sad okvirno znamo je to da je stanje katastrofalno i ekstremno zabrinjavajuće.

Javnost će biti upoznata interpretacijom rezultata, građane smo dužni upoznati sa svim nedostatcima u vođenju grada u proteklom razdoblju.


Još jednom ponavljam, rezultati revizije neće služiti za prokazivanja i optužbe, politikanstvu nema mjesta ali čim prije će biti predani DORH-u na razmatranje radi utvrđivanja ima li elemenata kaznenih djela.”

Odgovor je ovo gradonačelnika Krstičevića na postavljeno vijećničko pitanje vijećnice Tatjane Pavić na jučerašnjoj održanoj 3. sjednici Gradskog vijeća. Vijećnicu Pavić je zanimalo hoće li rezultati revizije biti javno dostupni i hoće li obuhvatiti očitovanje bivšeg gradonačelnika i stručnih službi, tj. svih onih koji su bili obuhvaćeni postupkom.