Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krstičević poželio učenicima sretan početak nove školske godine

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević poželio je školarcima i njihovim učiteljima i profesorima uspješan početak nove školske godine. Tekst prenosimo u cijelosti:

Povodom početka nove školske godine svim učenicima osnovnih i srednjih škola na području našeg grada, njihovim učiteljima i profesorima, roditeljima, ravnateljima i ostalim zaposlenicima želim još jednu uspješnu školsku godinu.

Početak ove školske godine po mnogo čemu je poseban i izazovan, ali uz disciplinu, odgovornost i zalaganje svih nas, uvjeren sam da i ovu tešku situaciju možemo prebroditi.


Posebno se obraćam najmlađim školarcima, prvašićima, koji prvi put sjedaju u školsku klupu, koji okreću novu stranicu u svom životu i koji, dio svoga života, dio djetinjstva u kojem su bili predani uglavnom igri, ostavljaju iza sebe.

Danas krećete drugim stazama i putevima na kojima ćete usvajati nova znanja i vještine iz kojih ćete crpiti odgovore na brojne izazove koji vas očekuju i zahvaljujući kojima ćete biti u stanju ostvarivati različite ciljeve, kako one koje si sami postavljate, tako i one koji će vam biti postavljani u budućem životu.

Dragi učenici, poštujte svoje nastavnike, školske prijatelje, roditelje, a vama će biti uzvraćeno najboljim i najkvalitetnijim znanjem, druženjem i uspomenama.

Od svega srca želim da opravdate očekivanja svojih najbližih, da se zajedno s njima radujete svim ostvarenim uspjesima, neka vas poneki privremeni neuspjeh ne obeshrabri, već posluži kao dodatni motiv da ustrajete i povećate napore, sve kako bi, u konačnici, ipak stigli do željenog ostvarenja postavljenih zadataka i ciljeva.

Poštovani učitelji, nastavnici i profesori, Vaša je zadaća jedna od najodgovornijih i najzahtjevnijih, uvjeren sam kako ćete je, unatoč teškoćama i problemima s kojima se susrećete, u cijelosti ispuniti kako bi mladim naraštajima koji su vam povjereni, omogućili da školu prihvate kao mjesto stjecanja novih saznanja, mjesto veselja, radosti i uzajamnog poštovanja.

Grad Ploče je, kako bi pomogli roditeljima, i ove godine osigurao sredstva za besplatan školski pribor za učenike osnovnih škola. Na taj način želimo bar malo olakšati roditeljima osnovnoškolaca, a takvu ćemo praksu nastaviti i dalje jer nema boljeg ulaganja od ulaganja u znanje, u našu budućnost. Ploče su grad naše djece u kojem se mogu razvijati kako žele i koji će im i dalje nastojati osiguravati što kvalitetniju nastavu, obrazovanje i izvannastavne aktivnosti.

Još jednom, želim vam sretan početak i uspješnu školsku godinu!

p.s. Dijelim s vama fotografiju mog prvog dana školovanja, prvi korak na dugom putovanju koji je ispred vas. Dugo ali najljepše.