Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krstičević povodom Dana Grada prezentirao učinjeno u dvije godine: Grad Ploče radi 100 na sat

Gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević, na svojim je službenim stranicama, uz čestitku povodom Dana Grada, vrlo iscrpno kroz brošuru prezentirao učinjeno za vrijeme trajanja svoga mandata. Poseban naglasak je stavio na privlačenja europskog novca i nacionalnog sufinanciranja kada su infrastrukturni projekti u pitanju, spomenuvši da na tom području Grad Ploče radi 100 na sat.

Pozdravnu riječ sa brošure, koju možete pogledati u galeriji ispod teksta prenosimo u cijelosti. Knjižicu će građani moći dobiti na večerašnjem koncertu ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje i sutra tokom proslave Dana Grada.

“Drage Pločanke i Pločani, svima vama, u ime Gradske uprave, od srca čestitam Dan Grada Ploča i blagdan Kraljice Neba i Zemlje!


Svakodnevno razmišljanje, analiziranje, sažimanje i prezentiranje svega što se događalo u zadnje dvije godine, ponukalo me omogućiti svim Pločankama i Pločanima da na jednom mjestu, u ovoj knjižici, nađu kratki sažetak onog što smo radili u zadnje dvije godine. Pokušali smo sažeti sve u formu jednog izvještaja koji sadrži u sebi sve projekte infrastrukture, sva planiranja, sva društvena, kulturna i sportska događanja te učinke navedenih procesa i svih nasljeđenih i stečenih financijskih prihoda i rashoda na gradski proračun.

Odgovor na pitanje ‘zašto?’ naći ćete u nastojanju da od prvog trenutka preuzimanja odgovornosti za upravljenjem svim javnim resursima omogućimo što transparentniji uvid Pločankama i Pločanima u funkcioniranje, rad, postignuća i financijska stanja našeg Grada. To je praksa koju kao Gradonačelnik želim konzumirati jer smatram da trebate biti upućeni i informirani o svemu.

Uz svoje obećanje da ću manirom dobrog gospodara, sa najvećom pažnjom, predanošću i odgovornošću voditi brigu o onom što je javno, a time i vaše vlasništvo, želim istaknuti da će transparentnost biti odlika svih procesa i događanja.

Iza nas su gotovo dvije godine u kojima smo pokrenuli mnoge stvari, nastavili i optimizirali započete i kontinuirane procese i projekte, otvorili brojne perspektive razvoja i razvitka. Dobra volja, energija i sistematičan pristup u svladavanju prepreka izravno rezultiraju brojnim
postignućima i napretkom u područjima realizacije infrastrukturnih projekata i pripreme budućih projekata, konzumacije sufinanciranja projekata iz vanjskih izvora, kreiranja dodatnih društvenih sadržaja i provedbe brojnih projekata za socijalno ugrožene skupine. Strateškim pristupom razvoju turizma i mjerama fiskalnog rasterećenja nastojimo potaknuti aktivnosti na području ugostiteljsko – uslužnog sektora i iskoristiti komparativne prednosti prirodnih bogatstava.

Sve navedeno neposredno utječe na povećanje kvalitete života građana i preduvjet je gospodarskog i društvenog razvoja Grada Ploča.

Posebne zahvale dugujem svojim izravnim suradnicima Ivanu Mareviću i Zoranu Majstroviću koji uz sve djelatnike gradskih odjela čine jednu cjelinu koja je zamašnjak pozitivnih promjena.

Zahvala i Predsjedniku Gradskog vijeća Niki Orepiću te svim gradskim vijećnicima, ravnateljima javnih ustanova i direktorima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Ploča.

Ipak, na kraju najveće zahvale za podršku i nesebičnu pomoć, motivaciju za predanost i ustrajnost te za sve lijepe trenutke i uspjehe, dugujem građanima Grada Ploča.”

Mišo Krstičević, Vaš gradonačelnik