Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krstičević potpisao ugovore o stipendiranju s pločanskim studentima

Danas je pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Pločama potpisao ugovore s 18 (12 stipendija u iznosu od 1.350,00 kn i 6 stipendija u iznosu od 700,00 kn) pločanskih studenata koji su ostvarili pravo na korištenje gradske stipendije.

Podsjetimo, Grad Ploče raspisao je natječaj za dodjelu stipendija u iznosu od 700 kn, a Sporazumom o suradnji, potpisanim između Grada Ploča i Adriatic Tank Terminals d.o.o. dana 5. studenog 2018. godine, ATT se obvezao novčano nagraditi šest studenata iznosom od 650,00 kuna temeljem Zaključka o utvrđivanju konačne liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Ploča u akademskoj 2018./2019. godini.

Novčana nagrada od 650,00 kuna mjesečno dodati će se iznosu stipendije te ista u konačnici iznosi 1.350,00 kuna mjesečno.


“Dragi studenti, ovo je jedan već uhodan način na koji Grad duže vrijeme pokušava nagraditi ljude koji se žele školovati i unaprijeđivati sebe, a time i društvo. Ono što je bitno istaknuti je to da stipendiranjem pokazujemo da cijenimo vaš uspjeh, ali ne isključujući zasluge roditelja koji imaju, ako ne jednake, onda približno jednake zasluge za vaše rezultate.
Troškovi studiranja, s obzirom na skupoću života u većim gradovima, su veliki financijski uteg za sve vas. Govoreći to iz vlastitog iskustva, znam koliko je teško sve to izgurati. Ovi iznosi danas nisu pretjerano visoki, u skladu su sa našim mogućnostima, stoga trebate biti iznimno zahvalni roditeljima koji uvelike otkidaju od svog komfora da bi se vi mogli školovati. Velika je to žrtva i apeliram da budete toga svjesni i odgovorni.

Ja i moji suradnici smo ponosni što veliki broj naših studenata ostvaruje iznadprosječne rezultate na svojim studijima. Ono što mogu obećati je to da ćemo inzistirati na povećanju kako financijskih iznosa tako i kvantitativnom povećanju stipendija.

Zahvaljujem vam na trudu i zalaganju, a vama roditeljima na ustrajnosti i strpljenju. Svima vama želim da nakon završetka studija ostanete živjeti ovdje, u Pločama, da pridonosite našoj zajednici svojim stečenim znanjima i vještinama, a ako ne, onda barem u Hrvatskoj.” – napisao je na svojim službenim stranicama gradonačelnik Krstičević.