Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Krstičević potpisao Ugovore o stipendijama sa studentima i učenicima

Danas je u Uredu gradonačelnika, upriličeno potpisivanje stipendija temeljem Javnog natječaja kojeg je 16. listopada 2020. godine raspisao gradonačelnik Mišo Krstičević.

Podsjetimo, stipendije se dodjeluju studentima s područja Grada Ploča za akademsku godinu 2020./2021., a ove godine se dodjeluje se 28 stipendija studentima i 4 stipendije učenicima s invaliditetom.

Sporazumom o suradnji potpisanom između Grada Ploča i Adriatic Tank Terminals d.o.o. dana 15. listopada 2020. godine, Adriatic Tank Terminals d.o.o. se obvezao dodatno novčano nagraditi 6 dobitnika stipendije.


Stipendija Grada Ploča se dodjeljuje za jednu akademsku godinu u mjesečnim obrocima, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2020. do srpnja 2021. godine, a iznosi 700,00 kn mjesečno.

Dodatna novčana nagrada iznosi 650,00 kn mjesečno, za razdoblje od 10 mjeseci, od listopada 2020. godine do srpnja 2021. godine, te se pribraja iznosu stipendije koju dodjeljuje Grad Ploče.

“Ponosan sam što imamo vrijedne i uspješne studente i učenike, i ovim putem čestitam na stipendijama koje su zaslužili svojim trudom i predanim radom uz želju da tako i dalje nastave.

Grad Ploče i ubuduće će biti podrška mladima tijekom obrazovanja, a najveća želja nam je da svoje stečeno znanje podijele i primjene upravo u našoj sredini.

Dragi učenici i studenti, želim vam puno uspjeha u ovoj godini, da vam studiranje bude jedno od najljepših razdoblja u životu, ali i da iskoristite sve pružene prilike za stjecanje novih znanja i iskustava. Ovo je vrijeme kada sami možete odrediti smjer u kojem će se razvijati vaš profesionalni život i u kojem ćete se susresti s mnogim stavovima, idejama, zadacima i osobama. Iskoristite svaku pruženu priliku i vodite se slavnom Aristotelovom izjavom: „Korijeni učenja su gorki, ali su plodovi slatki.“

Osobito sam zadovoljan što su stipendije ove godine dobila četiri naša učenika s invaliditetom, na koje je Grad iznimno ponosan.

Grad Ploče želi i treba pružati jednake mogućnosti za sve, posebno za mlade. Zalažući se za što bolju socijalizaciju i integraciju osoba s invaliditetom nastojim da u našem gradu politika obrazovanja počiva na modelu „Društvo za sve – Edukacija za sve – Škola za sve“. To pretpostavlja da svako dijete ima pravo na odgoj i obrazovanje, kao i da svako dijete ima posebne, samo njemu svojstvene karakteristike, interese i sposobnosti. Živimo u doba velikih tehničkih dostignuća, informatičke povezanosti te naprednih asistivnih tehnologija što omogućuje potencijalima djece i mladih da lakše i brže dođu do izražaja. Kako bi se to ostvarilo, ključno je ulaganje u znanje i obrazovanje, stoga sam ponosan i drago mi je da Grad Ploče može pomoći” – napisao je na svom službenom profilu Mišo Krstičević, gradonačelnik Grada Ploča.