Politika

Gradonačelnik Krstičević podnio redovno polugodišnje Izvješće o radu: “Ispred nas su uzbudljiva i izazovna vremena”

Gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević, podnjet će danas na Gradskom vijeću redovno Izvješće o svom radu za razdoblje 1. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine.

“Cijenjeni sugrađani,

danas ću na sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča vijećnicima podnijeti Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 01. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine, odnosno sumarni pregled mojih aktivnosti kao nositelja izvršne vlasti.


U Izvješću sam apostrofirao angažman na izradi projektno – tehničke dokumentacije, prostornog planiranja, izvođenja radova i prijavi projektnih prijedloga na natječaje. U okviru svoje nadležnosti, a sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Statutu Grada Ploča, kao izvršno tijelo sam odgovaran za zakonitost rada kao i za usmjeravanje i nadzor rada nadležnih upravnih odjela u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada.

Sastavni je dio Izvješća i kratki pregled mojih aktivnosti (razdoblje siječanj 2020. godine – lipanj 2020. godine). S ciljem podizanja transparentnosti rada gradske uprave, građani su o gotovo svim aktivnostima navedenima u Izvješću obaviješteni putem službene stranice Grada Ploča i ostalih medija.

Drage Pločanke i Pločani, živimo u izazovnim vremenima, globalna svjetska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila je sve strukture društva. Naravno, nije zaobišla ni našu lokalnu zajednicu, ali unatoč tome, Grad Ploče uredno izvršava sve svoje obaveze, sa zadovoljstvom mogu reći da uspješno brodimo kroz ova vremena, što je vidljivo i u ovom Izvješću koje je ispred vas.

Hvala svima koji su svojim radom u promatranom razdoblju doprinijeli boljitku Grada Ploča, hvala mojim suradnicima, zaposlenicima Grada i tvrtki i institucija u vlasništvu Grada, a posebno hvala vama, sugrađanima, na strpljenju i razumjevanju.

Ispred nas su uzbudljiva i izazovna vremena.”

Inače, za danas je u 18 sati u Domu kulture Grada Ploča sazvana sjednica Gradskog vijeća.

Donosimo predloženi Dnevni red:

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni